ΗΠΑ: Θρίλερ με εισβολέα στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι

ΗΠΑ: Θρίλερ με εισβολέα στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι
Staff members of House Speaker Nancy Pelosi, including Pelosi's Chief of Staff Terri McCullough, second from right, hug outside of the Capitol, Friday, Oct. 28, 2022, before entering a vehicle on Capitol Hill in Washington. (AP Photo/Jacquelyn Martin)

Κάθε άλλο παρά μια συνηθισμένη διάρρηξη αποδεικνύεται η εισβολή στο σπίτι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στο Σαν Φρανσίσκο, κατά την οποία ο δράστης της επίθεσης χτύπησε με ένα σφυρί και τραυμάτισε τον σύζυγο της Δημοκρατικού πολιτικού, Πολ Πελόζι.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης, που στο μεταξύ έχει συλληφθεί, πριν επιτεθεί στον 82χρονο φώναζε: «Πού είναι η Νάνσυ, πού είναι η Νάνσυ;»  Κάτι που θύμισε τα έκτροπα στα Καπιτώλιο, όταν οι ταραχοποιοί που προσπαθούσαν να σταματήσουν την εκλογή του Τζο Μπάιντεν έψαχναν απειλητικά στις αίθουσες για την Πελόζι.

Επιπλέον, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση και επικαλείται το CNN, ο δράστης επιχείρησε να δέσει τον Πολ Πελόζι «μέχρι να γυρίσει η Νάνσι στο σπίτι», ενώ όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί εκείνος έλεγε πως «περίμενε τη Νάνσι».

Σε ανακοινώσεις για την υπόθεση που έκανε η αστυνομία έγινε γνωστό πως οι αστυνομικοί που πήγαν να ελέγξουν το σπίτι της Πελόζι είδαν τον ύποπτο να χτυπά τον Πολ Πελόζι με ένα σφυρί και ήταν εκείνοι που σταμάτησαν την επίθεση. Ο ύποπτος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο Ντέιβιντ Ντεπάπ και έχει τεθεί υπό κράτηση, συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση με θανατηφόρο όπλο κι άλλες κατηγορίες.

«Το κίνητρο αυτής της επίθεσης δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο Γουίλιαμ Σκοτ σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: CNN

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter