ΗΠΑ: Tη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων ερευνά το Yπουργείο Δικαιοσύνης

ΗΠΑ: Tη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων ερευνά το Yπουργείο Δικαιοσύνης

Έρευνα ξεκίνησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τον εντοπισμό της πηγής της διαρροής απόρρητων εγγράφων που συνδέονται κυρίως με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δημοσιεύτηκαν αυτήν την εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο, το ίδιο.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, οι διαρροές αυτές δεν αφορούν μόνον εκθέσεις και έγγραφα για την σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά και πολύ ευαίσθητες αναλύσεις για τους συμμάχους των ΗΠΑ.

«Επικοινωνήσαμε με το υπουργείο Άμυνας για αυτό το ζήτημα και ξεκινήσαμε έρευνα», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του υπουργείου, ενώ δεκάδες διαβαθμισμένα έγγραφα μεταδόθηκαν στο Twitter, Telegram, Discord και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες, και νέα έγγραφα συνεχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, ορισμένα από αυτά τα έγγραφα φαίνεται να έχουν παραποιηθεί. Ωστόσο η πλειονότητα αυτών είναι αυθεντικά και ανταποκρίνονται σε εκθέσεις της CIA που κυκλοφορούν στον Λευκό Οίκο, το Πεντάγωνο ή ακόμη το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει η ίδια πηγή.

Πηγή: ABC, NBC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter