ΗΠΑ: Το έπαιζε… νεκρός για να μην πληρώσει διατροφή – Αλλά τελικά του στοίχισε (πολύ) ακριβά

ΗΠΑ: Το έπαιζε… νεκρός για να μην πληρώσει διατροφή – Αλλά τελικά του στοίχισε (πολύ) ακριβά
Φωτογραφία αρχείου

Το ότι προσποιήθηκε τον θάνατό του για να αποφύγει να πληρώσει περισσότερα από 100.000 δολάρια ως διατροφή του παιδιού του στην πρώην σύζυγό του, παραδέχτηκε στο δικαστήριο ένας άνδρας στο νότιο Κεντάκι των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Guardian, 39χρονος Τζέσι Κιπφ, ομολόγησε την ενοχή του για ηλεκτρονική απάτη και κλοπή ταυτότητας, αφού απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα μητρώου θανάτων της Χαβάης και υποδύθηκε έναν γιατρό, προκειμένου να δημιουργήσει ένα ψεύτικο πιστοποιητικό θανάτου για τον εαυτό του.

Πηγή φωτογραφία: Grayson County Detention Center

Ο Κιπφ δημιούργησε μια ψηφιακή υπογραφή για τον γιατρό, παρέχοντας το όνομά του, τον τίτλο και τον αριθμό άδειας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να εγγραφεί ως νεκρός σε πολλές κυβερνητικές βάσεις δεδομένων.

«Το σχέδιό του πήγε στραβά»

Στη συνέχεια, «διείσδυσε» σε συστήματα μητρώου θανάτων άλλων κρατών χρησιμοποιώντας διαπιστευτήρια που είχαν κλαπεί από άλλα άτομα, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, κυβερνητικά και εταιρικά δίκτυα (π.χ. συστήματα κρατήσεων ορισμένων αλυσίδων ξενοδοχείων) και έπειτα, προσπάθησε να πουλήσει πρόσβαση στα δίκτυα αυτά σε πιθανούς πελάτες στο διαδίκτυο.

«Ο κατηγορούμενος προσποιήθηκε τον θάνατό του, εν μέρει, προκειμένου να αποφύγει τις εκκρεμείς υποχρεώσεις του για τη διατροφή του παιδιού προς την πρώην σύζυγό του», ανέφερε το δικαστήριο.

«Αλλά το σχέδιό του τελικά πήγε στραβά και τελικά ο Κιπθ τώρα χρωστάει περίπου 116.000 δολάρια στην πρώην σύζυγό του, μαζί με 200.000 δολάρια σε επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες που χάκαρε.

Επιπλέον, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης επτά ετών και πρόστιμα έως και 500.000 δολαρίων, με την ημερομηνία της νέας δίκης να έχει οριστεί για τις 12 Απριλίου», πρόσθεσε το δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα Τέμπη: Εκπαιδευμένοι σκύλοι ξεψαχνίζουν το οικόπεδο στη Λάρισα – «Εάν υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα θα τα εντοπίσουμε»

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς σχεδιάζει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε 24 ώρες

Χρυσοχοΐδης: «Ατυχές περιστατικό» η γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter