Ιδού η Ρόδος, κύριε Ανδρουλάκη

Ιδού η Ρόδος, κύριε Ανδρουλάκη

Να απαντήσει για τη νομική φόρμα που επέλεξε αντί να επιτίθεται στο Documento

Αριστος μιμητής των αποκρουστικών πρακτικών του Κυρ. Μητσοτάκη κατά των μη αρεστών δημοσιογραφικών φωνών αποδεικνύεται το θύμα του επιτελικού παρακράτους Ν. Ανδρουλάκης. Αντί να απαντήσει δημόσια στο ερώτημα γιατί δεν κατέθεσε μήνυση κατά των Γρηγόρη Δημητριάδη, Παναγιώτη Κοντολέων και Βασιλικής Βλάχου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προέβη σε θρασύδειλη επίθεση κατά του Documento, φτάνοντας στο σημείο να το περιγράψει –χωρίς να το κατονομάσει– ως «παρακρατικό επικοινωνιακό μηχανισμό».

«Ο επικοινωνιακός βραχίονας του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε άλλο αφήγημα της ΝΔ για τις υποκλοπές περί Κίνας για να κάνει τα θύματα θύτες. Αυτή είναι η χειρότερη μορφή καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα τρολ τα καταδικάζετε μόνο εάν επιτίθενται σε συντρόφους σας… Οταν, όμως, χτυπάνε πολιτικούς αντιπάλους κάνουν τη δουλειά τους» είπε στην ολομέλεια της Βουλής και πρόσθεσε: «Να μας πείτε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εάν αποδέχεστε τις αθλιότητες και όσα γράφονται και υιοθετούν απολύτως τις δικαιολογίες της ΝΔ. “Κίνες”, δήθεν νομικά λάθη. Υπάρχουν έγκριτοι νομικοί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ας ενημερώσουν αυτούς τους παρακρατικούς επικοινωνιακούς μηχανισμούς, γιατί εμείς είμαστε οι πρώτοι που πήγαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη και σηκώσαμε τον φάκελο του Μενουδάκου».

Επειδή το ζήτημα έχει κακοφορμίσει με ευθύνη του Ν. Ανδρουλάκη και επειδή τα πολλά λόγια αποδεικνύουν αδυναμία απάντησης, καλούμε άλλη μια φορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να απαντήσει στο προφανές ερώτημα: Γιατί προτίμησε να καταθέσει συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά και όχι να προσωποποιήσει τις ευθύνες των ωτακουστών του; Πρόκειται για νομική αβελτηρία ή σκόπιμη πράξη;

Οπως έχει επισημάνει πολλάκις η εφημερίδα, η νομική φόρμουλα που υιοθέτησε ο Ν. Ανδρουλάκης έδωσε τη δυνατότητα στους πρωταγωνιστές του σκανδάλου όχι μόνο να κρυφτούν πίσω από το απόρρητο, αλλά και να διατηρούν το δικαίωμα να μην καταθέσουν καν ως μάρτυρες ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών λειτουργών (παρ. 4 άρθρου 14 του ν. 3649/2008). Το περίεργο είναι ότι το θύμα του παράκεντρου που είχε στηθεί στην Ηρώδου Αττικού γνώριζε πριν από την κατάθεση της συμπληρωματικής μηνυτήριας αναφοράς το περιεχόμενο του νόμου, καθώς το είχε επικαλεστεί με φόντο τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής. Ευλόγως λοιπόν προκύπτει η απορία γιατί ακολούθησε αυτή την ύποπτη νομική οδό τη στιγμή που οι Δημητριάδης και Κοντολέων είχαν παραιτηθεί και ο πρωθυπουργός στο «διάγγελμά» του (8 Αύγουστου 2022) είχε ήδη ομολογήσει το «λάθος».
Αγγελος Προβολισιάνος

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter