Ιορδανία:Επτά νεκροί από επίθεση ενόπλων

Ιορδανία:Επτά νεκροί από επίθεση ενόπλων

Ένοπλοι στο Καράκ της Ιορδανίας άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εφτά άνθρωποι.

Ανάμεσά τους, τέσσερις αστυνομικοί, δύο Ιορδανοί πολίτες και μία Καναδή τουρίστρια έχασαν τη ζωή τους. Ενώ, πολλοί τραυματίσθηκαν σε σειρά επιθέσεων στο Καράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ιορδανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις των υπηρεσιών ασφαλείας, η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε σε σπίτι της πόλης κατά αστυνομικής περιπόλου η οποία έλαβε κλήση για πυρκαγιά. Οι ένοπλοι που βρίσκονταν στο κτίριο άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών και στη συνέχεια διέφυγαν. Λίγη ώρα αργότερα ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον άλλης αστυνομικής περιπόλου και ταυτόχρονα άλλοι ένοπλοι που είχαν οχυρωθεί εντός του ιστορικού κάστρου της πόλης επετέθησαν εναντίον του αστυνομικού τμήματος του Καράκ «τραυματίζοντας πολλούς αστυνομικούς και περαστικούς».

Στην συνέχεια, η αστυνομία περικύκλωσε το κάστρο και τη γύρω περιοχή αναζητώντας τους δράστες των επιθέσεων.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι για κάποιο διάστημα άνθρωποι εγκλωβίσθηκαν σε ένα από τα πρώτα επίπεδα του κάστρου όταν οι ένοπλοι βρήκαν εκεί καταφύγιο, αλλά διέψευσε τις πληροφορίες ότι υπήρξε σύλληψη ομήρων.

Απλώς οι άνθρωποι «φοβήθηκαν να φύγουν όταν οι ένοπλοι αντάλλαξαν πυρά με τις αστυνομικές δυνάμεις», διευκρίνισε η πηγή.

Οι ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν λόγο για «πέντε έως έξι ενόπλους», όμως ο Ιορδανός πρωθυπουργός Χάνι Μούλγι δήλωσε ότι «οι ειδικές δυνάμεις και αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει» δέκα άνδρες που βρίσκονται οχυρωμένοι στο εσωτερικό του κάστρου του Καράκ, το οποίο περιγράφεται από τους τουριστικούς οδηγούς ως «λαβύρινθος θολωτών δωματίων και ατελείωτων διαδρόμων».

Η Ιορδανία, η οποία έχει υπάρξει κατά το παρελθόν στόχος ισλαμιστικών επιθέσεων, είναι μέλος του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ, ενώ φιλοξενεί δυνάμεις του συνασπισμού στο έδαφός της.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter