Ισπανία: Εκατοντάδες τρακτέρ «μπλοκάρουν» τη Βαρκελώνη – Οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους και καίνε ελαστικά

Ισπανία: Εκατοντάδες τρακτέρ «μπλοκάρουν» τη Βαρκελώνη –  Οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους και καίνε ελαστικά

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Ισπανοί αγρότες ενάντια στο αυξανόμενο κόστος, τη γραφειοκρατία και τον φθηνό ανταγωνισμό εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οδήγησαν τα τρακτέρ στην Βαρκελώνη διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Οι διαμαρτυρίες, οι οποίες ξεκίνησαν αυθόρμητα την Τρίτη, αφού ξέσπασαν από άλλες χώρες της ΕΕ, υποστηρίζονται από τις τρεις κύριες ενώσεις αγροτών της χώρας.


Σύμφωνα με το Reuters στη βόρεια πόλη Βιτόρια, διαδηλωτές χτύπησαν κουδούνια αγελάδων μπροστά από το περιφερειακό κοινοβούλιο των Βάσκων, καθώς η αστυνομία με βαρύ εξοπλισμό φρουρούσε το κτίριο.

Ο κτηνοτρόφος Itxaso Olza, 37 ετών, είπε: «Όλοι βγάζουν κέρδη· οι μεσάζοντες, ο τομέας των υπηρεσιών, αλλά ο πρωτογενής τομέας, αυτός που παράγει, χάνει».
Δεκάδες τρακτέρ περικύκλωσαν το περιφερειακό κοινοβούλιο στη Βαρκελώνη αφού οι οδηγοί τους πέρασαν τη νύχτα στο κέντρο της πόλης.
Η κυκλοφορία διακόπηκε σε μικρότερες πόλεις σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής Avila και της Antequera στο νότο.

Οι αγρότες σε ολόκληρη την ΕΕ ισχυρίζονται ότι οι κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος τους καθιστούν λιγότερο ανταγωνιστικούς από τους αγρότες σε άλλες περιοχές. Λένε επίσης ότι τους πνίγουν οι φόροι και η γραφειοκρατία.

Μεγάλες ποσότητες εισαγωγών από την Ουκρανία, για τις οποίες η ΕΕ έχει παραιτηθεί από ποσοστώσεις και δασμούς μετά την εισβολή της Ρωσίας, και οι ανανεωμένες διαπραγματεύσεις για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και του νοτιοαμερικανικού μπλοκ Mercosur έχουν πυροδοτήσει τη δυσαρέσκεια για τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Τετάρτης που περιλάμβαναν αποκλεισμούς πολλών μεγάλων κέντρων διανομής αγαθών. Η κυβέρνηση και οι ενώσεις λιανικής δεν αναμένουν επικείμενες ελλείψεις τροφίμων.

Διαβάστε επίσης: Β. Κόκκαλης: «Με σεβασμό στη Δικαιοσύνη, η κοινωνία περιμένει απόδοση των ευθυνών»

Εγκλημα Τέμπη: Εκδήλωση για τον εκτροχιασμό του Κράτους Δικαίου στο Ευρωκοινοβούλιο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter