Ισραήλ: Η ιστορία της ορφανής 4χρονης που απελευθέρωσε η Χαμάς – Η πρώτη φωτογραφία με τους συγγενείς της

Ισραήλ: Η ιστορία της ορφανής 4χρονης που απελευθέρωσε η Χαμάς – Η πρώτη φωτογραφία με τους συγγενείς της

Μέρα χαράς για την Αβιγκέιλ Ιντάν, καθώς η 4χρόνη, τη  Δευτέρα 27/11 επανενώθηκε με την οικογένειά της, μετά την απελευθέρωσή της από τη Γάζα, και έβγαλε τη πρώτη της φωτογραφία όπου χαμογελά και πάλι, ενώ βρίσκεται στην αγκαλιά της οικογένειά της.

Η Αβιγκέιλ είναι υπήκοος του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών και ήταν μεταξύ των περίπου 240 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και περίπου 10 Αμερικανοί πολίτες, που κρατήθηκαν όμηροι από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Μετά την απελευθέρωση της Αβιγκέιλ, αρκετά μέλη της οικογένειάς της αντέδρασαν με ανακούφιση. «Είμαστε ευλογημένοι που της δίνουμε πολλή αγάπη και φροντίδα και που τη βοηθάμε να χτίσει ξανά τη ζωή της», έγραψε σε γραπτό μήνυμα η θεία της. «Νιώθω σαν ένα θαύμα που έγινε πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Η Λιζ Χιρς Ναφτάλι και η Νόα Ναφτάλι, η μεγάλη θεία και η ξαδέλφη της, ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι «ήλπιζαν και προσεύχονταν να έρθει η σημερινή ημέρα», ευχαριστώντας τον πρόεδρο Μπάιντεν και την κυβέρνηση του Κατάρ, η οποία βοήθησε στη μεσολάβηση για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Η υπόθεση της Αβιγκέιλ έχει τύχει μεγάλης δημοσιότητας, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αρκετοί από τους συγγενείς της ζουν στην Καλιφόρνια. Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε ανακούφιση για την είδηση της απελευθέρωσής της την Κυριακή.

«Δόξα τω Θεώ που είναι σπίτι», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στο Ναντάκετ της Μασαχουσέτης την Κυριακή. «Μακάρι να ήμουν εκεί για να την κρατήσω στην αγκαλιά μου».

«Είμαι ευγνώμων στον Μπάιντεν. Το αγαπάμε για όλη τη βοήθεια που μας δίνει και επίσης σε όλους τους Αμερικανούς, σας ευχαριστούμε πολύ. Σας αγαπάμε. Συνεχίστε να μας στηρίζετε. Είμαστε δημοκρατία», είπε ο παππούς της 4χρονης, Καρμέλ Ίνταν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω μέχρι να το δω. Για μια στιγμή, δεν το πίστευα», είπε ενώ περίμενε τη μικρή να επιστρέψει στο Ισραήλ, μετά την απελευθέρωσή της στη Γάζα.

Παρόλο που χαίρεται για την επιστροφή της Αβιγκέιλ, ο Καρμέλ Ίνταν θρηνεί για τους γονείς της, τον Ρόι και τη Σμάνταρ, που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς παρατείνουν τη συμφωνία ανταλλαγής ομήρων για δύο ημέρες

Γάζα: Στην κόψη του ξυραφιού η κατάπαυση πυρός – Έντονο το παρασκήνιο, ανοιχτές πιέσεις

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανοικτό σε επέκταση της εκεχειρίας – Πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα

Μέση Ανατολή: «Ανησυχούν Ισραήλ και Χαμάς για τις λίστες των ομήρων – Υπάρχει ζήτημα»

Γάζα: Εκπνέει η συμφωνία για προσωρινή παύση πυρός – Συνεχείς διαβουλεύσεις για παράταση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter