Γάζα: Στην κόψη του ξυραφιού η κατάπαυση πυρός – Έντονο το παρασκήνιο, ανοιχτές πιέσεις

Γάζα: Στην κόψη του ξυραφιού η κατάπαυση πυρός – Έντονο το παρασκήνιο, ανοιχτές πιέσεις

Με τη διεθνή κοινότητα και κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο να πιέζουν συντονισμένα και ανοιχτά πλέον για μια παράταση της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα, για να μην ξεκινήσει και πάλι το αιματοκύλισμα, στην Λωρίδα και στο Ισραήλ η ισορροπία είναι τόσο εύθραυστη που ανά πάσα στιγμή η συμφωνία μπορεί να καταρρεύσει πριν λήξει επισήμως το πρωί της Τρίτης.

Δείτε επίσης: Γάζα: Κοντά στην επέκταση της εκεχειρίας – Τι λένε Αίγυπτος, Κατάρ και ΗΠΑ

Το θρίλερ με την απελευθέρωση της τέταρτης ομάδας ομήρων από την Χαμάς συνεχίζεται όλη μέρα καθώς οι δύο πλευρές δια αντιπροσώπων προσπαθούν να συμφωνήσουν τα ονόματα των ομήρων που θα απελευθερωθούν για να προχωρήσει και το Ισραήλ στην δική του κίνηση και να απελευθερώσει Παλαιστίνιους κρατούμενους από τις φυλακές του. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η Χαμάς παρουσίασε έναν κατάλογο με ονόματα στον οποία περιλαμβάνονταν τα ονόματα παιδιών χωρίς δίπλα να περιλαμβάνονται και τα ονόματα των μητέρων τους. Το Ισραήλ κατηγόρησε την Χαμάς ότι χωρίζει εσκεμμένα τα παιδιά από τις μητέρες τους και ότι έτσι παραβιάζει την συμφωνία. Μάλιστα οι ισραηλινοί, παρότι δηλώνουν αισιόδοξοι για την εντός χρόνου απελευθέρωση της ομάδας των ομήρων, υποστηρίζουν ότι η Χαμάς ήδη παραβίασε την συμφωνία μια φορά μέσα στις ημέρες αφού απελευθέρωσε μια όμηρο χωρίς την μητέρας της.

Παράλληλα με αυτό το θέμα πάντως, οι συνομιλίες και για παράταση της συμφωνίας και άρα της κατάπαυσης πυρός συνεχίζονται αυτή την ώρα, με την Αίγυπτο και το Κατάρ να υποστηρίζουν δια στόματος του επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αιγύπτου Ντία Ρασουάν, πως επίκειται συμφωνία για διήμερη παράταση της κατάπαυσης πυρός. Σημειώνεται ότι και οι δύο πλευρές της σύγκρουσης έχουν δηλώσει θετικές στο ενδεχόμενο παράτασης για μερικές ημέρες της κατάπαυσης του πυρός.

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανοικτό σε επέκταση της εκεχειρίας – Πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα

Μέση Ανατολή: «Ανησυχούν Ισραήλ και Χαμάς για τις λίστες των ομήρων – Υπάρχει ζήτημα»

Γάζα: Εκπνέει η συμφωνία για προσωρινή παύση πυρός – Συνεχείς διαβουλεύσεις για παράταση

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Πρόταση του Ιράν για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter