Ιστιοπλοΐα: Ηχηρό «χαστούκι» για τον Αυγενάκη

Ιστιοπλοΐα: Ηχηρό «χαστούκι» για τον Αυγενάκη

Bαρύ πλήγμα στις προσπάθειες της κυβέρνησης να αλώσει την αθλητική κοινότητα θεωρείται η ανάδειξη της Νίκης Αναστασίου στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, με μεγάλη μάλιστα διαφορά από τον εκλεκτό του υφυπουργείου Αθλητισμού, Γιάννη Παπαδημητρίου.

Η Αναστασίου ήταν μέλος της απερχόμενης διοίκησης, που πανηγυρίζει την επανεκλογή της, αλώβητη και απτόητη από το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης με το οποίο βαρύνεται -παρά την παραγραφή- ανώτατο στέλεχός της.

Ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι βίασε από τη Σοφία Μπεκατώρου δεν έβαλε υποψηφιότητα στις εκλογές, ενώ αποσύρθηκε από τα κοινά -όπως είχε προαναγγείλει- και ο μέχρι σήμερα πρόεδρος (από το 1997) Αντώνης Δημητρακόπουλος.

Η ηττημένη παράταξη είχε τη στήριξη (όχι μόνο του Λ. Αυγενάκη, αλλά και) κορυφαίων αθλητών, όπως η Μπεκατώρου, ο Νίκος Κακλαμανάκης και αρκετοί άλλοι. Το τελικό σκορ ήταν 57-26 υπέρ της Αναστασίου, ενώ ο τρίτος Λάζαρος Τσαλίκης έλαβε 25 ψήφους.

Η Νίκη Αναστασίου (μέχρι προ τινός γραμματέας) είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του αθλήματος και η τρίτη συνολικά στα χρονικά των αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας. Την Κυριακή κέρδισε τον προεδρικό θώκο του Μοντέρνου Πεντάθλου η Ντόρα Πάλλη.

Ο Στέφανος Χανδακάς εκλέχθηκε στο πόστο του εκπροσώπου της Ε.Ι.Ο. στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter