Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στη Νέα Καληδονία: Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στη Νέα Καληδονία: Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στον Ειρηνικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της Νέας Καληδονίας, πυροδοτώντας προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του αμερικανικού ινστιτούτου γεωλογικών μελετών (USGS), ο σεισμός έγινε σε βάθος 37 χιλιομέτρων σε απόσταση 333,8 χιλιομέτρων από τις ακτές της Νέας Καληδονίας.

 

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC) εξέδωσε προειδοποίηση για τον κίνδυνο σεισμικών θαλάσσιων κυμάτων, που είναι «πιθανό» να φθάσουν σε ακτίνα ως και 1.000 χιλιομέτρων γύρω από το επίκεντρο.

Ήρθη η προειδοποίηση

Εν τέλει, ήρθη έπειτα από μία ώρα η προειδοποίηση για τσουνάμι στη Νέα Καληδονία μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στα ανοιχτά του αρχιπελάγους, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Οι Αρχές είχαν προχωρήσει στην εκκένωση της ακτογραμμής της Νέας Καληδονίας και οι σειρήνες συναγερμού για τσουνάμι είχαν ηχήσει στις ακτές καλώντας τον πληθυσμό να απομακρυνθεί.

«Με βάση τις προκαταρκτικές παραμέτρους του σεισμού επικίνδυνα κύματα τσουνάμι είναι πιθανό ν πλήξουν ακτές σε απόσταση ως και 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρο», είχε τονίσει νωρίτερα το PTWC σε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο του, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών να επαγρυπνούν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter