Iταλία: Διαψεύδει η κυβέρνηση Μελόνι τους ισχυρισμούς ότι ο Μπολσονάρο ζήτησε ιταλική υπηκοότητα

Iταλία: Διαψεύδει η κυβέρνηση Μελόνι τους ισχυρισμούς ότι ο Μπολσονάρο ζήτησε ιταλική υπηκοότητα

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, απάντησε στους ισχυρισμούς ορισμένων δημοσιευμάτων βραζιλιάνικων εφημερίδων ότι ο ακροδεξιός πρών πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, υπέβαλε αίτηση για ιταλική υπηκοότητα, λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας «δεν υπέβαλε ποτέ τέτοιο αίτημα».

«Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν ποιος μπορεί να ζητήσει και να λάβει την υπηκοότητα. Αυτό δεν αποτελεί προσωπική προτίμηση», είπε ο Ταγιάνι στο πλαίσιο συνέντευξης του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Είχε προηγηθεί κ κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον Ταγιάνι από τον εκπρόσωπο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Άντζελο Μπονέλι, με το αίτημα για «επείγουσα απάντηση» και ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο Μπολσονάρου έχει ζητήσει ή θα ζητήσει την ιταλική υπηκοότητα.

Η διάψευση της ιταλικής κυβέρνησης με βασικό κορμό τα ακροδεξιά κόμματα των Σαλβίνι και Μελόνι έρχεται λίγα 24ωρα αφότου όχλος φανατισμένων οπαδών του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας εισέβαλε την Κυριακή σε κρατικά κτίρια της πρωτεύουσας, βασιζόμενος στον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι τους «έκλεψε τις εκλογές» ο κεντροαριστερός νεοεκλεχθέντας πρόεδρος, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Πηγή: Euronews, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter