Ιταλία: Σάλος με διαφήμιση που δείχνει καλόγρια να τρώει πατατάκια πριν την Θεία Κοινωνία (Video)

Ιταλία: Σάλος με διαφήμιση που δείχνει καλόγρια να τρώει πατατάκια πριν την Θεία Κοινωνία (Video)

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε στην Ισπανία ένα διαφημιστικό σποτ που δείχνει μια καλόγρια σε μοναστήρι να τρώει πατατάκια πριν λάβει τη Θεία Κοινωνία.

Στο βίντεο, υπό τον ήχο του «Ave Maria», αρχικά οι μοναχές κατευθύνονται προς τον ιερέα και, όταν η πρώτη λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία, ακούγεται ένας ήχος μασήματος.

Τότε, ο φακός γυρίζει και δείχνει την ηγουμένη να μασουλά πατατάκια. Αρκετοί Καθολικοί τηλεθεατές, έκαναν λόγο για βλασφημία.

Η διαφήμιση, η οποία προβάλλεται στο Mediaset, τον μεγαλύτερο εμπορικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιταλίας, και άλλα ιδιωτικά δίκτυα.

H Lorenzo Marini Group, η εταιρεία που δημιούργησε το διαφημιστικό, είπε ότι η καμπάνια στόχευε σε μια νεότερη αγορά και «με μια έντονη βρετανική ειρωνεία» είχε σκοπό να «εκφράσει την ακαταμάχητη τραγανότητα των Amica Chips» με σκόπιμα υπερβολικό και προκλητικό τρόπο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι δεν είναι το πρώτο διαφημιστικό σποτ με πατατάκια που δέχεται κριτική στη χώρα, καθώς η λέξη «la patatina» στα ιταλικά, που μεταφράζεται ως «μικρή πατάτα», στην καθομιλουμένη σημαίνει και το γυναικείο αναπαραγωγικό όργανο.

Μια ένωση καθολικών τηλεθεατών, η Aiart, ζήτησε την «άμεση αναστολή της διαφήμισης». Ο Τζιοβάνι Μπάτζιο, πρόεδρος της ένωσης, κατηγόρησε την εταιρεία ότι καταφεύγει στη βλασφημία προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της. Ο ίδιος τόνισε ότι η διαφήμιση «προσβάλλει την ευαισθησία εκατομμυρίων καθολικών».

«Η διαφήμιση δείχνει έλλειψη σεβασμού και δημιουργικότητας», πρόσθεσε. «Είναι ένα σημάδι αδυναμίας να γίνει κατάλληλο μάρκετινγκ, χωρίς να καταφεύγουν οι δημιουργοί σε σύμβολα που δεν έχουν καμία σχέση με την κατανάλωση και το φαγητό αυτό», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Μπαράν Μπουρχάν: Ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας από την Επιτροπή Δεοντολογίας – Τι απαντά ο βουλευτής

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Μπέος

Άγιοι Ανάργυροι: Θρίλερ με τη μεταγωγή του γυναικοκτόνου στον Κορυδαλλό – Γιατί δεν έγινε δεκτός (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η ανατροπή – Ο Κασσελάκης θέτει τον πήχη πάνω από το 17%

Στο «σκαμνί» για κακούργημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter