ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η ανατροπή – Ο Κασσελάκης θέτει τον πήχη πάνω από το 17%

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η ανατροπή – Ο Κασσελάκης θέτει τον πήχη πάνω από το 17%

O Στέφανος Κασσελάκης θέτει τον πήχη πάνω από το 17% για τις ευρωεκλογές

«Στόχος μου είναι η απόλυτη ανατροπή. Θα είναι ξεκάθαρο μήνυμα ότι υπάρχει ένα νέο μονοπάτι διακυβέρνησης. Αν βρεθούμε σε απόσταση αναπνοής, θα είναι μια ανατροπή». Με αυτά τα λόγια ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε σαφές μήνυμα ενόψει των ευρωεκλογών και έθεσε τον πήχη πάνω από το 17% των εθνικών εκλογών. Ενας στόχος που μόνο απίθανος δεν φαντάζει. Η δημοσκόπηση της MRB για το Οpen έδειξε πτώση 4,9 μονάδων για τη ΝΔ και άνοδο 4,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο μήνα! Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 31,3% (από 36,2%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,9% (από 11,4%). Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα μετά βίας συγκεντρώνει 25%.

«Ούτε τα μυαλά μας παίρνουν αέρα ούτε μας αφήνουν αδιάφορους οι δημοσκοπήσεις. Υπάρχει μια σταδιακή άνοδος… Δεν είναι κατοστάρι, είναι μαραθώνιος. Πρέπει να πείσουμε με σοβαρότητα για τις θέσεις μας και αισιοδοξούμε» λένε από την Κουμουνδούρου.

«Διαλυμένο κράτος»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά επίμονα την παραίτηση Χρυσοχοΐδη μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων, ενώ είχε ζητήσει χωρίς αποτέλεσμα την προστασία της…

«Επί ημερών ΝΔ, επί ημερών του κ. Χρυσοχοΐδη, βλέπουμε ένα σάπιο σύστημα κι ένα διαλυμένο κράτος» δήλωσε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, εκφράζοντας το μεγαλύτερο μέρος και της κοινωνίας, το οποίο είδε και άκουσε συγκλονισμένο τα ντοκουμέντα της δολοφονίας, απόρροια της ανικανότητας κάποιων.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «έχει φέρει την αστυνομία στα πρόθυρα της διάλυσης και τους πολίτες στο έλεος της εγκληματικότητας» λένε από την Κουμουνδούρου και με επίκαιρη ερώτηση καλούν τον υπουργό να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση προανακριτικής, δεσμευόμενη ότι δεν θα αμνηστεύσει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. «Εχουμε έντεκα κακουργηματικές πράξεις που τις έχουμε δικαιολογήσει πλήρως στο κατηγορητήριό μας» επισήμανε ο Στέφ. Κασσελάκης, με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν πως η στάση του πρώην υπουργού αλλά και της κυβέρνησης φανερώνει φόβο και ενοχή.

«Ανησυχούμε γιατί η κυβέρνηση περιφρονεί το αίτημα 1,3 εκατομμυρίου πολιτών για δικαιοσύνη. Ανησυχούμε γιατί γνωρίζουμε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη των βαριών ευθυνών της» αναφέρει η Ρένα Δούρου στο Documento.

Με αφορμή την έφοδο των εισαγγελικών αρχών στον ΟΣΕ, από τον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται εύλογα «πώς είναι δυνατόν αστυνομία και κυβέρνηση να λένε ότι το υλικό με τα ηχογραφημένα ντοκουμέντα πήγε στις ανακριτικές αρχές στις 2 Μαρτίου του ’23 και να βλέπουμε ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας παραγγέλνει να γίνει η κατάσχεσή του τώρα…».

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου

Στη συνέντευξή του στον Σκάι ο Στέφ. Κασσελάκης επέμεινε στην παρουσία διεθνών παρατηρητών για τη διεξαγωγή των εκλογών, υπενθυμίζοντας το σκάνδαλο με τη διαρροή των emails των ομογενών, ενώ προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εγγυηθεί ότι δεν έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία και των ψηφοφόρων του εσωτερικού.

Να χυθεί άπλετο φως στα σκάνδαλα των παρακολουθήσεων και της διαρροής των προσωπικών δεδομένων ζήτησε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ (Κασσελάκης, Φάμελλος, Καπνισάκης) από τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο.
Υπενθυμίζεται ότι έχει εξαγγελθεί η δημιουργία ομάδας η οποία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα παρατηρεί το θέμα των προσωπικών δεδομένων.

Η οικονομία σε πρώτο πλάνο

«Θέλουμε ανοιχτές αγορές, θέλουμε εργασιακά δικαιώματα, θέλουμε κοινωνικό κράτος, θέλουμε δημόσια υγεία, κράτος πρόνοιας, μια στιβαρή άμυνα, μια εγκρατή φορολογική πολιτική» είπε από την Κρήτη ο Στέφ. Κασσελάκης. Δεσμεύτηκε για τη μείωση φορολογίας για το 97% των επιχειρήσεων και για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και για την κατάργηση της προκαταβολής φόρου.

Τον Μάιο ετοιμάζεται εκδήλωση όπου θα ανακοινωθούν οι θέσεις του κόμματος και για τους συνταξιούχους. Στα σκαριά επίσης είναι και εκδήλωση για τη στεγαστική πολιτική.

Ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να πάει στη Βουλή προκειμένου να δώσει απαντήσεις για το ζήτημα της μη φορολόγησης των υπερκερδών στον ενεργειακό τομέα. «Είναι ξεκάθαρο ότι η ακρίβεια και ιδιαίτερα η αισχροκέρδεια στην ενέργεια είναι επιλογή της κυβέρνησης» αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη ένα ζόρι για τον πρωθυπουργό…

Από τη Νέα Υόρκη στο Καστελόριζο

Φουλάρουν οι προεκλογικές μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών. Οι 208 υποψήφιοι για τις προκριματικές έχουν ήδη ανακοινωθεί και ο Στέφ. Κασσελάκης έχει ήδη ξεκινήσει τις περιοδείες του, ακολουθώντας ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα.

Την Τετάρτη θα παρουσιάσει εκδήλωση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος δικαίου, ενώ στις 12 Απριλίου θα συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Από τις 13 έως τις 16 Απριλίου θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας.

Στις 18 Απριλίου θα διοργανωθεί μεγάλη εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Το διήμερο 19-20 Απριλίου ο Στέφ. Κασσελάκης ενδέχεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο.

Από τις 21 έως τις 28 Απριλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τον γύρο του Αιγαίου. Ξεκινώντας από το Καστελόριζο, θα γυρίσει τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Στις 24 του μήνα θα διοργανωθεί εκδήλωση για την υγεία στην Κω.

Eννοείται ότι το πρόγραμμα συνεχώς θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται μέχρι τις ευρωκάλπες.

Διαβάστε επίσης: Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάζονται σήμερα οι υποψήφιοι της Αττικής – Τρεις εκδηλώσεις μέχρι την Παρασκευή

Ανεβαίνουν τα αντιπολιτευτικά ντεσιμπέλ του ΣΥΡΙΖΑ – Πυρά σε Πιερρακάκη και Βορίδη

Έγκλημα Τέμπη: Εκπαιδευμένοι σκύλοι ξεψαχνίζουν το οικόπεδο στη Λάρισα – «Εάν υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα θα τα εντοπίσουμε»

Εγιναν… 41 τα ακίνητα του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter