Ανεβαίνουν τα αντιπολιτευτικά ντεσιμπέλ του ΣΥΡΙΖΑ – Πυρά σε Πιερρακάκη και Βορίδη

Ανεβαίνουν τα αντιπολιτευτικά ντεσιμπέλ του ΣΥΡΙΖΑ – Πυρά σε Πιερρακάκη και Βορίδη

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απάντηση του Κυριάκου Πιερρακάκη στον Στέφανο Κασσελάκη για την τηλεκπαίδευση στα γυμνασιόπαιδα της Γαύδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε στη Γαύδο με την Έφη Γεωργακά, μητέρα του 14χρονου Νικόλα και της 13χρονης Κέλλυς, η οποία υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν τήρησε την υπόσχεσή του για τηλεκπαίδευση στους δύο μαθητές.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης είπε ψέματα στους ακρίτες της Γαύδου για την τηλεκπαίδευση (Video)

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «τα ζητήματα Παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και απαιτούν υπευθυνότητα, αντί για πυροτεχνήματα». Μάλιστα, δεσμεύθηκε για λύση …από Σεπτέμβριο, παρότι η υπόσχεση του πρωθυπουργού έχει δοθεί εδώ και έναν χρόνο.

«Λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη. Αντίθετα, αυτό αποτελεί χρέος μας.

Το χρέος του ιδίου, ως αρμόδιου υπουργού, ήταν να έχει λύσει το πρόβλημα, προτού αυτό λυθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία. Εμείς θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας, σε κάθε άκρη της Ελλάδας όπου κι αν βρίσκονται και να τα προβάλουμε» τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Πιερρακάκης θεώρησε σκόπιμο να μας ενημερώσει μέσω δήλωσής του πως «τα ζητήματα Παιδείας είναι πολύ σοβαρά».

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη για «λαϊκισμό», επειδή ανέδειξε ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη Γαύδο. Παιδιά στα οποία το κράτος συμπεριφέρεται ως πολίτες Β΄ κατηγορίας κι αρνείται το δικαίωμά τους στην δημόσια εκπαίδευση.

Να τον ενημερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, πως ακριβώς επειδή τα θέματα της Παιδείας είναι σοβαρά, εμείς οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Να τον ενημερώσουμε, επίσης, πως λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη. Αντίθετα, αυτό αποτελεί χρέος μας.

Το χρέος του ιδίου, ως αρμόδιου Υπουργού, ήταν να έχει λύσει το πρόβλημα, προτού αυτό λυθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως κι έγινε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας, σε κάθε άκρη της Ελλάδας όπου κι αν βρίσκονται και να τα προβάλουμε. Γιατί για εμάς ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα σημαντικός».

«Βολές» και σε Βορίδη

«Άξια η εργολαβία που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός να κρατά τα ακροδεξιά μπόσικα μιας παραπαίουσας κυβέρνησης» λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Μάκη Βορίδη, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού νωρίς το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης ανέφερε για τον τραγικό συμβάν στους Αγίους Αναργύρους, ότι «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που δεν υπάρχει ανθρωποκτονία», παραδεχόμενος ωστόσο πως δεν γνωρίζει ανάλογο περιστατικό δολοφονίας μίας γυναίκας έξω από αστυνομικό τμήμα, υπό τέτοιες συνθήκες…

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι κενά ασφαλείας υπάρχουν ακόμη και σε υψηλά φυλασσόμενα σημεία, προσπαθώντας να δικαιολογήσει ό,τι μπορεί…

Δείτε επίσης: Πρόκληση Βορίδη: Συνέκρινε τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους με τρομοκρατικές επιθέσεις σε φυλασσόμενα σημεία

Αναλυτικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Βορίδη:

«Αφού ο κ. Βορίδης θεώρησε “μικρά παράπονα” των πολιτών την αγανάκτηση τους για την ακρίβεια, τα Τέμπη και άλλα “ήσσονος σημασίας” για τον ίδιο, έφτασε στο σημείο να εξομοιώσει την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, με …τις τρομοκρατικές επιθέσεις!

Αρνούμενος πεισματικά να χρησιμοποιήσει τον όρο γυναικοκτονία, ο αναβαθμισμένος πλέον στο στενό επιτελείο Μαξίμου υπερ-υπουργός, δήλωσε με τον γνωστό του στόμφο, ότι “δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που δεν υπάρχει ανθρωποκτονία. Να θυμίσω βαριές και πολύ μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, σε σημεία που φυλάσσονται πολύ”.

Άξια η εργολαβία που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός να κρατά τα ακροδεξιά μπόσικα μιας παραπαίουσας κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Εκπαιδευμένοι σκύλοι ξεψαχνίζουν το οικόπεδο στη Λάρισα – «Εάν υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα θα τα εντοπίσουμε»

Εγιναν… 41 τα ακίνητα του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter