Πρόκληση Βορίδη: Συνέκρινε τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους με τρομοκρατικές επιθέσεις σε φυλασσόμενα σημεία

Πρόκληση Βορίδη: Συνέκρινε τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους με τρομοκρατικές επιθέσεις σε φυλασσόμενα σημεία

Σε αδιανόητες δηλώσεις προχώρησε ο Μάκης Βορίδης, στην προσπάθεια του να απωθήσει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, για το δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, που έγινε έξω από το αστυνομικό τμήμα, των Αγίων Αναργύρων.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που ένα ολόκληρο σύστημα που έχει σαν αποστολή να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, λειτούργησε όλο λάθος τη νύχτα της σοκαριστικής δολοφονίας, ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξή του στο Σκάι, προχώρησε σε γενικεύσεις, για να μειώσει τις κρατικές ευθύνες.

Σε όλο τον κόσμο γίνονται ανθρωποκτονίες και σε υψηλά φυλασσόμενα σημεία

Χαρακτηριστικά, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε για τον τραγικό συμβάν στους Αγίους Αναργύρους, ότι «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που δεν υπάρχει ανθρωποκτονία». Όταν έγινε διευκρίνιση, εάν ο κ. υπουργός ξέρει περιπτώσεις που έχει δολοφονηθεί μία γυναίκα έξω από τμήμα σε τέτοιες συνθήκες, όπως στους Αγίους Αναργύρους, είπε ότι «δεν το ξέρω».

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να σημειώσει ότι κενά ασφαλείας υπάρχουν ακόμη και σε υψηλά φυλασσόμενα σημεία. «Να θυμίσω βαριές και πολύ μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, σε σημεία που φυλάσσονται πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε επισήμανση των δημοσιογράφων ότι εδώ δεν μιλάμε για τρομοκρατική επίθεση, αλλά για την απόλυτη «γύμνια του κράτους», ο κ. Βορίδης είπε ότι «αυτό που είναι μοναδικό χτύπημα, έγκλημα πάθους ή μία δολοφονία ακόμη και εάν είναι προμελετημένη, που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που είδαμε τώρα, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσεις».

Φόβος για την ψήφο αντίδρασης και διαμαρτυρίας

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας μίλησε και για την ανησυχία που επικρατεί στο Μαξίμου για την ενδεχόμενη εκλογική συρρίκνωση της κυβέρνησης. Όπως είπε «επειδή υπάρχει μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας, από τα άλλα κόμματα, υπάρχει ένα επιχείρημα, ότι δεν βγάζουμε και κυβέρνηση, ευρωεκλογές είναι, δεν υπάρχουν κοντινά πολιτικές εξελίξεις. Ένα μικρό παράπονο σε συνθήκες χαλάρωσης μπορεί να μεγιστοποιηθεί». Αυτό δεν πρέπει να γίνει, συμπλήρωσε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter