JP Morgan: Θέτει τη μετοχή της Πειραιώς υπό αναθεώρηση

JP Morgan: Θέτει τη μετοχή της Πειραιώς υπό αναθεώρηση

Η σκανδαλώδης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που δρομολογεί η Τράπεζα Πειραιώς στέλνει στα τάρταρα τη μετοχή της για τρίτη συνεχόμενη μέρα.

Η πτώση της μετοχής της Πειραιώς ξεκίνησε την Τετάρτη, 17 Μαρτίου όταν είδαν το φως της δημοσιότητας διαρροές που ανέφεραν ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα κάνει πριν την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου τερατώδες reverse split το οποίο θα εξαϋλώσει την αξία της συμμετοχής του ΤΧΣ και τα χρήματα των μικρομετόχων.

Η πτώση βάθυνε την Πέμπτη, 18 Μαρτίου όταν η διοίκηση της τράπεζας, με ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε τις διαρροές κι οι μικρομέτοχοι άρχισαν να πουλάνε τα χαρτιά τους.

Την ίδια στιγμή, η JP Morgan περιμένει σημαντική έκδοση μετοχών (dilution) για τους υφιστάμενους μετόχους από την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης: Στο ταμπλό του ΧΑ η απαξίωση της μετοχής της Πειραιώς

Ο οίκος αναστέλλει για την ώρα τη σύσταση για τη μετοχή της τράπεζας, καθώς αναμένει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η JP Morgan συστήνει στους νέους επενδυτές να περιμένουν τη διαδικασία δημοπρασίας κεφαλαιακής έκδοσης πριν αποφασίσουν να εμπλακούν.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε την Παρασκευή 19 Μαρτίου πτώση έως και 29%, σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, πριν να περιορίσει τις απώλειές της.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Bloomberg, κανένας οίκος δεν συστήνει αυτή τη στιγμή την αγορά της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ 10 τμήματα ανάλυσης συστήνουν διακράτηση και 2 συστήνουν πώληση.

Η μέση τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 1,27 ευρώ και προβλέπει περιθώρια ανόδου 127% από την τελευταία τιμή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter