Καιρός: Ψύχος από Βόρεια Σκανδιναβία και Ρωσία φτάνει στην Ελλάδα – Ο χάρτης των χιονοπτώσεων (LIVE)

Καιρός: Ψύχος από Βόρεια Σκανδιναβία και Ρωσία φτάνει στην Ελλάδα – Ο χάρτης των χιονοπτώσεων (LIVE)

Παρότι την Πέμπτη προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας, το Meteo προβλέπει πως η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη καθώς ψύχος από τη βόρεια Σκανδιναβία και τη Ρωσία φτάνει στην Ελλάδα, προκαλώντας «βουτιά» του υδραργύρου κυρίως το Σάββατο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Meteo.gr, πρόσκαιρη μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, κυρίως στη Θράκη και τα νότια νησιωτικά τμήματα, όμως από την Παρασκευή 12/1 προβλέπεται νέα πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης από τη Βόρεια Σκανδιναβία και τη Ρωσία κινούνται ήδη προς τα Βαλκάνια, και θα προκαλέσουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα κυρίως το Σάββατο 13/1.

Ο πρώτος χάρτης δείχνει τη θερμοκρασία που προβλέπεται την Πέμπτη 11/1 σε υψόμετρο περίπου 1500 μ, επίπεδο στο οποίο μελετάμε την κίνηση των αερίων μαζών. Το μπλε βέλος δείχνει την κίνηση της αρκτικής αέριας μάζας προς τα νότια, ενώ το κόκκινο βέλος την κίνηση των θερμών αερίων μαζών από την Κεντρική Μεσόγειο.

Ο δεύτερος χάρτης δείχνει τη θερμοκρασία που προβλέπεται στο ίδιο υψόμετρο το Σάββατο 13/1. Η ψυχρή αέρια μάζα, που διακρίνεται με αποχρώσεις μπλε χρώματος, θα κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης όπου θα προκαλέσει και την εκδήλωση χιονοπτώσεων. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Τετάρτης 10/1, οι χιονοπτώσεις στη χώρα μας θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη των χιονοπτώσεων θα δοθούν σε επόμενες ανακοινώσεις.

 

Δείτε LIVE την πορεία των φαινομένων και της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα:

 

Ανάμεσα σε δύο κύματα κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, καθώς υποχωρεί η πρώτη «δόση» με την έλευση του χιονιά. Για λίγες ώρες, αναμένεται βελτίωση του καιρού, μέχρι την Παρασκευή όταν και αναμένεται νέο κύμα με χιόνια και τσουχτερό κρύο, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Ουσιαστικά, η νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει την επικράτεια από την Παρασκευή έως την Κυριακή, η οποία αναμένεται να είναι η τελευταία ημέρα (προς το παρόν) με χειμωνιάτικες συνθήκες, προτού επιστρέψει… η άνοιξη.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει, φτάνοντας μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Είναι σίγουρο πως την άλλη Τετάρτη έως και το Σάββατο θα δουμε και πάλι 17άρια και 18άρια», σημείωσε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Για βελτίωση του καιρού στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας μίλησε και ο Σάκης Αρναούτογλου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «από 16 Ιανουαρίου έως και τις 19 του μήνα θα είναι έχουμε ξανά ανοιξιάτικο καιρό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter