Καιρός: Το «Aegean Lake Effect» φέρνει χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα – Τι αναμένεται τα επόμενα 24ωρα (LIVE)

Καιρός: Το «Aegean Lake Effect» φέρνει χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα – Τι αναμένεται τα επόμενα 24ωρα (LIVE)

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Πέμπτης. Εντός των επομένων ωρών, η νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται να φέρει βροχές, καταιγίδες, χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα αλλά και πολύ κρύο.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή θα εξελιχθεί το φαινόμενο «Aegean Lake Effect», το οποίο οφείλεται στην επίδραση του Αιγαίου αναφορικά με το νέο βαρομετρικό χαμηλό.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος στο Open, το εν λόγω φαινόμενο «δημιουργεί αυτές τις γραμμές, τις μάζες υετού, δηλαδή λειτουργεί το Αιγαίο σαν μια λίμνη, περνά το ψυχρό μέτωπο, μαζεύει υδρατμούς και δίνει αυτά τα φαινόμενα στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο».

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ο ήπιος καιρός θα κρατήσει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Έπειτα, αναμένεται επιδείνωση στην Πελοπόννησο, με καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές και έντονη χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά από τις απογευματινές ώρες. Στο Αιγαίο θα επιμείνουν οι βοριάδες, ενώ στην Αττική, «δεν αναμένεται σήμερα κάτι το αξιόλογο», όπως σημείωσε.

Από την Παρασκευή, η νέα ψυχρή εισβολή θα απασχολήσει τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Αναμένονται βροχοπτώσεις και χιόνια σε υψόμετρα 500-600μ. και άνω.

Από το Σάββατο, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Θεσσαλία, την Αττική, τη Βοιωτία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την Αττική. Αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι σε υψόμετρα μέχρι 200-300μ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Μαρουσάκη, δεν αποκλείεται να δούμε χιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου, αποκλείοντας ωστόσο την πιθανότητα χιονόστρωσης.

«Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά με τα χιόνια αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο να κατεβαίνουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα», σημείωσε αργότερα σε ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης.

Παράλληλα, παρέθεσε και τρεις λόγους για τους οποίους καθίσταται δύσκολη η πρόβλεψη για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και το εάν θα είναι ένα ή περισσότερα.

«Καλό είναι να υπάρχει μια ετοιμότητα σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής», επεσήμανε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter