Καιρός: Υποχωρεί το «αέρινο τείχος», έρχονται κρύα και βροχές – Πότε αναμένεται το νέο κύμα κακοκαιρίας (Video)

Καιρός: Υποχωρεί το «αέρινο τείχος», έρχονται κρύα και βροχές – Πότε αναμένεται το νέο κύμα κακοκαιρίας (Video)

Οι ήπιες -ανοιξιάτικες- καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να κρατήσουν για πολύ, καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Παρασκευής. Αιτία για αυτή τη νέα αλλαγή σκηνικού είναι το «άνοιγμα» του αεροχειμάρρου στην κεντρική Ευρώπη που μέχρι τώρα εμπόδιζε τα συστήματα κακοκαιρίας να «κατέβουν» προς την Ελλάδα.

Στα επόμενα 24ωρα, το εν λόγω «αέρινο τείχος» θα σπάσει, όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους αλλά και τα πρώτα χιόνια στα βουνά.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας, βροχές και ισχυροί βοριάδες – Έρχεται κακοκαιρία εξπρές την Παρασκευή (LIVE)

LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Από το Σάββατο, το νέο κύμα εξπρές θα δώσει έντονα φαινόμενα προς την πλευρά του Αιγαίο, ωστόσο τα δύσκολα έρχονται από το πρωί της Κυριακής, όπου αναμένονται παγεροί βοριάδες που θα οδηγήσουν σε «βουτιά» της θερμοκρασίας και σε χειμωνιάτικες συνθήκες μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Τα δεδομένα αναμένεται να αλλάξουν εκ νέου από το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς προβλέπεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας και επιστροφή σε ένα πιο ανοιξιάτικο σκηνικό, όπως σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Όσον αφορά την Πέμπτη, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοδυτικά και τα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 24 και τοπικά στα νότια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι στα βόρεια. Στα νότια πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter