Κακοκαιρία «Δωροθέα»: «Λαίλαπα» καταιγίδων θα σαρώσει τη χώρα – Πότε θα χτυπήσει (LIVE)

Κακοκαιρία «Δωροθέα»: «Λαίλαπα» καταιγίδων θα σαρώσει τη χώρα – Πότε θα χτυπήσει (LIVE)

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη καθώς αναμένεται να «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Δωροθέα» φέρνοντας βροχές ισχυρές καταιγίδες, κεραυνούς.

Η κακοκαιρία «Δωροθέα», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχος Μαρουσάκη, που έρχεται από τα νοτιότερα τμήματα της Ιταλίας, θα φέρει γενικευμένη επιδείνωση από τη Πέμπτη το μεσημέρι και από τα δυτικά με μια «γραμμή λαίλαπας» να σαρώνει ξανά τη χώρα δίνοντας τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες.

Αύριο, Πέμπτη, μια οργανωμένη ύφεση, δηλαδή ένα βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, θα κινηθεί πιο ανατολικά. Περιμένουμε βροχές και ισχυρές καταιγίδες, από το μεσημέρι και μετά, στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Την Παρασκευή, αυτή η λαίλαπα καταιγίδων θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά και θα επηρεάσει και την ανατολική ηπειρωτική χώρα και θα κάνει ένα γρήγορο πέρασμα μέσα από το Αιγαίο.

Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο, δείχνει βελτίωση του καιρού το Σάββατο και ακόμα περισσότερο βελτιωμένο καιρό την Κυριακή, με καλές θερμοκρασίες γιατί οι νοτιάδες θα επιμείνουν με αποτέλεσμα να μεταφέρουν θερμές αέριες μάζες.

Προσοχή πρέπει να δείξουμε το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής. Δεν αποκλείεται να δούμε χαλαζοπτώσεις, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα ή ακόμα και μεγάλο όγκο νερού να πέφτει σε μικρό χρονικό διάστημα.

Δείτε LIVE την εξέλιξη των φαινομένων

Η πρόβλεψη του Γιαννόπουλου

Η κακοκαιρία «Δωροθέα», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αν και δεν θα λείψουν την Τετάρτη κάποιες τοπικές βροχές, η ουσιαστική επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει το βράδυ της Πέμπτης και από τα δυτικά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας -που αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες- θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες, οι νοτιάδες εντάσεως 7-8 μποφόρ, αλλά και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Η κακοκαιρία δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη και την Αττική, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως τους 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ίδιος θα είναι ο καιρός σήμερα και αύριο, με τοπικές βροχές και το θερμόμετρο το μεσημέρι να δείχνει 16 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η Παρασκευή θα είναι επίσης, μια πολύ βροχερή ημέρα και με καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Το Σάββατο, αν και γενικά θα υπάρχει βελτίωση του καιρού, δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Συνολικά ο χειμώνας για την Αθήνα θα είναι ίσως ο πιο ζεστός από το 1936.

Η πρόγνωση του Κολυδά

«Το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται αύριο στη Κεντρική Μεσόγειο, έχει ονομαστεί #Dorothea από το Group Κεντρικής Μεσογείου της #Eumetnet.

Το σύστημα αυτό θα αρχίζει να επηρεάζει και τη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης και κυρίως την Παρασκευή με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Πάντως η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά», έγραψε στο Twitter.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστεί ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, όπου θα φτάσει κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης

Πρόκληση: Ούτε έναν φοιτητικό σύλλογο δεν ήθελε να καλέσει στη Βουλή η ΝΔ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Κασσελάκης: Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να κέρδιζα τις εκλογές με 90% – Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης

Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα η μαφία της ΑΑΔΕ μετά από μήνυση του Documento

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει την κύρωση των μνημονίων για τη Βόρεια Μακεδονία

Τηλέμαχος Χυτήρης: «Εγώ έκλεισα τα μάτια του Ανδρέα Παπανδρέου» – Η συγκινητική εξομολόγηση (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter