Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έρχεται με πολικές θερμοκρασίες – Πού θα χιονίσει και πόσο θα διαρκέσει

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έρχεται με πολικές θερμοκρασίες – Πού θα χιονίσει και πόσο θα διαρκέσει

Αντιμέτωπη με την κακοκαιρία «Ελπίδα» θα βρεθεί η χώρα τις επόμενες ώρες με αποτέλεσμα να δούμε πολικές θερμοκρασίες, αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις τόσο μέσα στην Αττική όσο και σε νησιά.

«Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη από τα προγνωστικά μοντέλα. Την ερχόμενη Κυριακή, 23/1/2022, το χρώμα το λευκό, που υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα για χιονόπτωση, πιάνει τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου μέχρι και τη θάλασσα αλλά και τις περισσότερες περιοχές της Κρήτης και τα βόρεια Δωδεκάνησα με πολύ χαμηλό υψόμετρο» σημείωσε, σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να προκαλέσει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας τα προσεχή εικοσιτετράωρα, ενώ μια δεύτερη διαταραχή που θα ξεκινήσει να εκδηλώνεται τη Δευτέρα θα βάλει, κυριολεκτικά, τη χώρα στον πάγο.

Αλλάζει ο καιρός από την Παρασκευή

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός αλλάζει από την Παρασκευή. Το πολικό ψύχος κατεβαίνει από τη Σκανδιναβία και αναμένεται να φέρει έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας μας, αλλά και χιόνια σε παραθαλάσσιες περιοχές, με αποτέλεσμα να «ντυθούν» στα λευκά πολλά νησιά του Αιγαίου.

Βροχές αναμένονται κυρίως στα δυτικά της χώρας, με τον μετεωρολόγο να προειδοποιεί για ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα. Προς την Κυριακή, θα έχουμε χιόνια και σε περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και πλησίον της Αττικής.

Όσον αφορά στη θερμοκρασία, τα θερμότερα μπορεί να πέσουν από τους -12 έως και τους -18 βαθμούς στα βορειοδυτικά. Τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν και την επόμενη εβδομάδα.

Πού θα δούμε χιόνι

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ραγδαία επιδείνωση του καιρού θα διαρκέσει, από το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Πρόκειται για μία πολύ ψυχρή, πολική αέρια μάζα η οποία κατευθύνεται νοτιότερα και, την Παρασκευή, θα φτάσει στα νότια Βαλκάνια. Μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας, λοιπόν, αναμένονται χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Περισσότερο χιόνι θα δουν οι περιοχές από τη Θεσσαλία και κάτω, και συγκεκριμένα Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Πελοπόννησος, ενώ χιόνια προβλέπεται να δούμε και στην Αττική. Οι περιοχές που θα δουν περισσότερο χιόνι, εξήγησε, είναι από τη Θεσσαλία και κάτω και συγκεκριμένα είναι η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια και η Πελοπόννησος, ενώ μεγάλη ποσότητα χιονιού αναμένεται και στην Αττική.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter