Καλαμάτα: Αποκάλυψε ότι ο εργολάβος χρησιμοποιούσε μάρμαρα από τάφους και τον τρέχουν στα δικαστήρια

Καλαμάτα: Αποκάλυψε ότι ο εργολάβος χρησιμοποιούσε μάρμαρα από τάφους και τον τρέχουν στα δικαστήρια

Καθυστερήσεις στην ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής στην Καλαμάτα είχε καταγγείλει ο Δημοτικό Σύμβουλος Καλαμάτας Βασίλης Κανάκης και όχι μόνον. Παρουσιάζοντας και φωτογραφικό υλικό υποστήριζε πως ο εργολάβος χρησιμοποιούσε και μάρμαρα από τάφους που είχαν ακόμα και τα ονόματα των νεκρών πάνω τους.

Ο ίδιος επανέρχεται με ανάρτησή του για να γνωστοποιήσει ότι του επιδόθηκε κλήση για προκαταρκτική εξέταση που αφορά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο εργολάβος της Ναυαρίνου και της ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής.

Ο ίδιος αναφέρει πως καθυστέρησαν κατά περίπου δύο χρόνια λόγω βροχής ενώ στη σύμβαση έργου αναφερόταν αποκλειστικά η τοποθέτηση νέων υλικών και όχι επεξεργασμένων.

Τι γράφει στην ανάρτησή του:

Μήνυση στη λογική.

Πριν από λίγες ημέρες μου επιδόθηκε μια κλήση για προκαταρκτική εξέταση που αφορά μήνυση που κατέθεσε εις βάρος μου ο εργολάβος της Ναυαρίνου και της ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής.

Ας μιλήσω λοιπόν με ειλικρίνεια…

Τα έργα της ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής και της Ναυαρίνου καθυστέρησαν περίπου δύο χρόνια με τον εργολάβο να λαμβάνει, με την ανοχή της δημοτικής αρχής, διαρκώς παρατάσεις με βασικά επιχειρήματα τις βροχερές ημέρες σε σημείο που αναρωτιόμασταν εάν η Καλαμάτα βρίσκεται σε κάποιο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Εκτός αυτού σε μια τυχαία επίσκεψη μου στο σημείο του εργοταξίου της Ναυαρίνου διέκρινα ταφόπλακες, οι οποίες βρίσκονταν κανονικά στις παλέτες, κρίνοντας ορθό να αναδείξω το ζήτημα καθώς ο εργολάβος πληρωνόταν από την σύμβαση του έργου για τοποθέτηση νέων υλικών και όχι επεξεργασμένων.

Η παραπάνω πράξη μου, για την οποία έλαβα την μήνυση, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ρόλου μου ως δημοτικός σύμβουλος και είχε ως μοναδικό γνώμονα την διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος καθώς έχω επιλέξει να συμμετέχω, με την πολύτιμη ψήφο των δημοτών, στο δημοτικό συμβούλιο όχι για να κάνω δημόσιες σχέσεις η για να αποκτήσω επαγγελματική ιδιότητα αλλά για να συμβάλλω στην βελτίωση της πόλης μας.

Δεν ενστερνίζομαι επουδενί τον ισχυρισμό της δημοτικής αργής ότι οι καθυστερήσεις και οι αστοχίες σε έργα, εντός του αστικού αστού, αποτελούν φυσιολογικές ελληνικές παθογένειες. Συνεπώς όπου κρίνω ότι υπάρχουν τα παραπάνω θα παρεμβαίνω με τον τρόπο που θεωρώ ορθό.

Εάν γύριζα το χρόνο πίσω θα έπραττα ακριβώς το ίδιο.

Εάν συμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον θα πράξω ακριβώς το ίδιο.

Καμία μήνυση δεν με τρομάζει μπροστά στην προσπάθειά μου για επικράτηση της λογικής στο δήμο μας.

Της λογικής που έχει δώσει τη θέση της στον παραλογισμό, τον λαϊκισμό και τον άκρατο βερμπαλισμο.

Βασίλης Κανάκης

Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας

Διαβάστε επίσης:

Χάος στα δικαστήρια Βόλου με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μήνυσε τον δικαστή – «Παίρνετε εντολές από τον Μπέο» (Video)

Θέλει η ΝΔ να καταργήσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο; Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Τέμπη: Υπεροχή του ευρωπαϊκού δικαίου έναντι της βουλευτικής ασυλίας – Οι κινήσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Το ΠΑΣΟΚ καρφώνει την… «μαρτυριάρα» κα Εύη Χριστοφιλοπούλου για τον Μπελέρη

Άγιοι Ανάργυροι: Μοντάζ στα βίντεο από τις κάμερες του ΑΤ καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής (Video)

Τζoν Κέρι: Βρείτε τα με την Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter