Καλώς ήρθατε στην Ταϊλάνδη της Μεσογείου – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Καλώς ήρθατε στην Ταϊλάνδη της Μεσογείου – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Η μαφία του τουρισμού. Ανομία, διαφθορά και ατιμωρησία συνθέτουν το «συρτάκι της διαπλοκής» στον ελληνικό τουρισμό. Τα τελευταία χρόνια, με κριτήριο το κέρδος, αλλάζει η ταυτότητα των διακοπών στην Ελλάδα. Ξεγνοιασιά και διασκέδαση μόνο για ξένους με μεγάλα βαλάντια, ενώ οι ντόπιοι μετατρέπονται σε υπηρετικό προσωπικό

Έρευνα στο ΥΠΕΞ. Νέο κύκλωμα έδινε βίζες προς €20.000
Προεδρία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Οι υποψήφιοι, το παρασκήνιο και ο Τσακαλώτος
Περιφερειακές εκλογές. Ο πελοποννησιακός πόλεμος της Νέας Δημοκρατίας
Εγκληματική ΠΝΠ. Μη σου τύχει ΕΚΑΒ με λοχίες
Περιπέτειες. Σειρήνες γύρω από το ΠΑΣΟΚ του τακτικισμού. Η φυγή Λοβέρδου και οι φυγόκεντρες τάσεις. Κλειδί οι αυτοδιοικητικές εκλογές με σφραγίδα τον πράσινο ήλιο
Βουλή-θίασος. Νεοφιλελεύθερο σοκ, ακροδεξιό δέος

 

Μάκης Βορίδης – Ο αντ’ Αυτού. Ο Ι.Σ.Καριώτης εξηγεί πώς και γιατί ένας φορέας του μίσους ανέλαβε με απευθείας αναδοχή τη βρόμικη δουλειά του Μητσοτάκη

Υπόθεση Κολωνού. Μπορεί η μητέρα «να επέτρεψε τον εκμαυλισμό της 12χρονης»;
 
Κλοπή διαρκείας στα επιτόκια. Οι τράπεζες της αισχροκέρδειας
Γαλλία. Η εξέγερση των αοράτων
Στημένα παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα 2. Η Sportradar δείχνει, η επιτροπή κλείνει τα μάτια
Αρθρογραφούν: Απόστολος Αποστόλου, Γιώργος Π. Αποστολόπουλος Βιβή Δάγκα, Τώνης Λυκουρέσης, Γιάννης Αναστασάκης

Μαζί το Docville

Αυτοψία στον Γολγοθά της Ακρόπολης: Οι εικόνες συνωστισμού στην Ακρόπολη, οι ατελείωτες ουρές με πολύωρη αναμονή στην είσοδο, οι τραγικές ελλείψεις σε αρχαιοφύλακες και το ασανσέρ που συχνά δεν δουλεύει, καθιστούν την επίσκεψη στο κορυφαίο μνημείο τεστ αντοχής, φυσικής και ψυχολογικής. Η έλλειψη οργανωμένου σχεδίου διαχείρισης των επισκεπτών και συνολικής στρατηγική για τον τουρισμό στην Αθήνα παράγει ολέθρια αποτελέσματα για την εικόνα της χώρας. Ρεπορτάζ των Κατερίνα Αγγελιδάκη, Χρυσούλα Παπαΐωάννου.

Η τελευταία εβδομάδα του Τρίτου Ράιχ. Μέσα από το βιβλίο του “Οκτώ μέρες του Μάη” (εκδ.Gutenberg), o Γερμανός ιστορικός και δημοσιογράφος Volker Ullrich μας αποκαλύπτει τις τελευταίες συγκλονιστικές μέρες του πιο απάνθρωπου καθεστώτος που γνώρισε ο κόσμος. Οκτώ ημέρες που χώρεσαν τα πιο ασύλληπτα γεγονότα από την αυτοκτονία του Χίτλερ μέχρι την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας στους Συμμάχους. Αναφορές σε διάσημα πρόσωπα, μαρτυρίες και άγνωστες πτυχές του δράματος συνθέτουν τον καμβά μιας ανεπανάληπτης στιγμής στο χρόνο. Γράφει η Κατερίνα Αγγελιδάκη.

«Η τέχνη πρέπει να σοκάρει». Η Ηλέκτρα Ζαργάνη συζητά με την Στεφανία Γουλιώτη για τη ριζοσπαστική «Μήδεια» του Φρανκ Κάστορφ (21,22 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου), το φαινόμενο «Maestro» και τον συντηρητισμό της εποχής που ζούμε.

Αστυνομική βία: Έγκλημα χωρίς τιμωρία. Ο αυταρχισμός, η ωμή καταστολή και η ατιμωρησία φωτίζονται μέσα από το ντοκιμαντέρ της Χρύσας Λύκου «Αστυνομική βία και ψυχικό τραύμα», το οποίο φέρνει στην επιφάνεια μαρτυρίες θυμάτων και των συγγενών τους – μεταξύ των οποίων οι οικογένειες των Ρομά των δολοφονημένων Κώστα Φραγκούλη και Νίκου Σαμπάνη, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, οι φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και Τατιάνα Μπόλαρη και ο Άρης Παπαζαχαριουδάκης που βασανίστηκε στη ΓΑΔΑ. Η Ηλέκτρα Ζαργάνη παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ και περιγράφει.

Μικρή οθόνη, μεγάλη …Ιστορία. Ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης και ο ηθοποιός Γιάννης Αναστασάκης γράφουν για το τηλεοπτικό φαινόμενο «Succession».

Κρουαζιέρα θα σε πάω…. Η υπουργός Πολιτισμού «ανακάλυψε» το πρόβλημα του υπερτουρισμού και του συνωστισμού στην Ακρόπολη. Η κ. Μενδώνη άλλωστε παρέλαβε το υπουργείο από… τον εαυτό της. Τι έκανε τέσσερα χρόνια για την Ακρόπολη, εκτός από το να την τσιμεντώνει. Γράφει η Χρυσούλα Παπαΐωάννου.

Η φυσαρμόνικα της Γιώτας Γιάννα σίγησε για πάντα. Ο Αντώνης Μποσκοΐτης γράφει για την αντισυμβατική ζωή και καλλιτεχνική πορεία αυτής της μοναδικής προσωπικότητας, η οποία άφησε βαθύ καλλιτεχνικό ίχνος.

«Τρίκαλα, αποδημιά μου βίαιη». Κάθε εβδομάδα ένα πρόσωπο από τον χώρο του πολιτισμού γράφει για έναν τόπο που αγάπησε είτε γιατί γεννήθηκε σε αυτόν είτε γιατί έγινε στην πορεία της ζωής μια δική του «πατρίδα». Αυτή την Κυριακή η ποιήτρια Βέρα Βασιλείου-Πέτσα γράφει για τα Τρίκαλα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter