«Καλπάζει» ο κορονοϊός – Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ μέρα με τη μέρα

«Καλπάζει» ο κορονοϊός – Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ μέρα με τη μέρα

Δυναμικό παραμένει το έκτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊου με τις υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της μετάλλαξης Όμικρον να είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές. Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση επέλεξε να μην παρέχει ο ΕΟΔΥ καθημερινή ενημέρωση για την πορεία των κρουσμάτων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο και η εβδομαδιαία που εκδόθηκε χθες να αποτελεί εξίσωση για δυνατούς λύτες, ο κορονοϊός «καλπάζει». Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης παραδέχτηκε χθες, κάτι που οι ειδικοί έχουν επισημάνει εδώ και καιρό, πως το ΕΣΥ θα πιεστεί και πάλι το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε πως το σύστημα υγείας θα πιεστεί το επόμενο 20ημερο τόσο από Covid όσο και από non covid προγραμματισμένα περιστατικά ενώ δυσλειτουργίες αναμένονται και τον Αύγουστο, λόγω της επιδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε χθες ο ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 4-10 Ιουλίου καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα κορονοϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Συνεπώς, με μια αναγωγή στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού (10,7 εκατ.) προκύπτει ότι το προαναφερθέν διάστημα εντοπίστηκαν περί τα 145.766 περιστατικά κορονοϊού, δηλαδή 20.000 κρούσματα την ημέρα.  Πρόκειται για μια αύξηση κατά 18% στα νέα κρούσματα σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη, και κατά 16% στις εισαγωγές ασθενών με covid στα νοσοκομεία.  Μάλιστα μόνο χθες οι εισαγωγές παρέπεμπαν σε επίπεδα χειμώνα αφού καταγράφηκαν 447 εισαγωγές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ τετραμήνου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων αυτή την στιγμή στη χώρα είναι περίπου στα 315.000 ενώ εκτίμησε πως στο τέλος της εβδομάδας θα φτάσουμε στην κορύφωση του νέου αυτού κύματος. Ωστόσο, όπως επισήμανε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΙ τον Αύγουστο αναμένεται μικρή αποκλιμάκωση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter