Κάλπικες υποσχέσεις Αδωνη: «Ο κόσμος δεν θα παγώσει, η κυβέρνηση είναι από πάνω»!

Κάλπικες υποσχέσεις Αδωνη: «Ο κόσμος δεν θα παγώσει, η κυβέρνηση είναι από πάνω»!

Μια ακόμα εικόνα… ωραιοποίησης της κατάστασης με την οικονομία και με το κύμα ανατιμήσεων που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, προσέφερε ο Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στην ΣΚΑΪ.

«Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δε θα έρθει ακόμα. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου» υποσχέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος δεν παρέλειψε να δώσει και δείγματα κυβερνητικής… ευαισθησίας: «Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος, να παγώσει η κυβέρνηση είναι από πάνω». Υποστήριξε δε ότι «μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας» επειδή γίνονται… συστηματικοί έλεγχοι.

Ο υπουργός έκανε και τη σύγκριση που τον βόλευε, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, όπου η Ελλάδα έχει πληθωρισμό με 2,1% ο οποίος είναι από τους πιο χαμηλούς στην ευρωζώνη, που κατά μέσο όρο έχει 3,4%.

Ωστόσο να του θυμίσουμε ότι η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ στο οποίο ο μέσος μισθός μειώθηκε σε σχέση με το 2010, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρξε περαιτέρω επιδείνωσή του. Επίσης είναι το μόνο κράτος-μέλος στο οποίο για το ίδιο διάστημα υπήρξε απώλεια της αγοραστικής δύναμης του μέσου μισθού και ταυτόχρονα του κατώτατου μισθού. Οι εξελίξεις αυτές φέρνουν την αγοραστική δύναμη των μισθωτών πιο κοντά στην αντίστοιχη των μισθωτών στα κράτη-μέλη της ανατολικής Ευρώπης, όπως έχει εκτιμήσει το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Η Ελλάδα, δε, έχει τη χειρότερη επίδοση ως προς την ποιότητα της απασχόλησης στην ΕΕ και ταυτόχρονα το υψηλότερο ποσοστό υποβάθμισης της εργασίας σε σχέση με το 2010.

«Ψιλά γράμματα» είναι όμως αυτά για τον υπουργό…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter