Κάμερες παρακολούθησης με τη… βούλα Μπακογιάννη (Photos)

Κάμερες παρακολούθησης με τη… βούλα Μπακογιάννη (Photos)

Μια εικόνα από το… Big Brother εμφανίστηκε στο «Σεράφειο» (Πειραιώς) που έχει γεμίσει κάμερες. Οπως γράφει το antitheto.gr  αναγνώστες τού οποίου έστειλαν φωτογραφίες για την εικόνα των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου Αθηναίων, στο συγκρότημα «Σεράφειο». Τόσες κάμερες που δεν έχει ούτε η… Τράπεζα της Ελλάδος.

Η τοποθέτησή τους, πολλές εκ των οποίων είναι «μπουκέτα» καμερών, έγινε επί του απερχόμενου Δημάρχου της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη. Στο κτιριακό συγκρότημα, «Σεράφειο», στεγάζεται εκθεσιακός χώρος, καφέ, κολυμβητήριο, ορισμένα σημαντικά γραφεία του Δήμου, και παιδική χαρά. Εκεί, οι τοίχοι έχουν γεμίσει με κάμερες.

Επίσης, σε παλαιότερες εγκαταστάσεις στο ίδιο συγκρότημα, υπάρχουν υπαίθριες μπασκέτες, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, ανοικτά γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου και τένις. Εκεί, δεν τοποθετήθηκαν κάμερες. Ακόμα, υπάρχει υπαίθριο και υπόγειο πάρκινγκ.

Άραγε, υπάρχει πραγματικά αναγκαιότητα να «πλημμυρίσει» ο Κώστας Μπακογιάννης όλο το νέο συγκρότημα του «Σεραφείου» με τόσες κάμερες; Τόσες που να έχουν τοποθετηθεί ακόμα και στους διαδρόμους του κολυμβητηρίου, όπου καθημερινά προσέρχονται εκατοντάδες πολίτες; Ποια η χρησιμότητά τους εκεί;

Επιπλέον, είναι απορίας άξιον: Οι κάμερες «βλέπουν» και στην παιδική χαρά; Εκεί, δηλαδή, που πάνε οι γονείς με τα παιδιά τους; Είναι σύννομο κάτι τέτοιο; Και ποια η αναγκαιότητα τοποθέτησης καμερών εκεί;

Να σημειωθεί, επίσης, πως έχουν τοποθετηθεί κάμερες με δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών και ζουμάρισμα σε λεπτομέρειες χαρακτηριστικών πολιτών. Για ποιο λόγο τόσο προωθημένα συστήματα και όχι απλές κάμερες;

Η αντιπολίτευση στον Δήμο Αθηναίων έχει εικόνα των ενεργειών του απερχόμενου Δημάρχου; Πόσο μάλλον, που κάτι αντίστοιχο δεν θα συμβαίνει μόνο στο «Σεράφειο», αλλά πιθανώς και σε άλλες εγκαταστάσεις του Δήμου.

Ο νέος Δήμαρχος, Χάρης Δούκας, θα εξετάσει άραγε αυτό το θέμα; Διότι είναι τουλάχιστον «άκομψο» να πηγαίνει κάποιος πολίτης για μπάνιο, μπάσκετ, στην παιδική χαρά ή σε εκδηλώσεις, και να μην μπορεί να «κρυφτεί» ούτε για μια στιγμή από τις κάμερες του Μπακογιάννη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter