Καραμπινάτη στρεψοδικία κατά Κασσελάκη

Καραμπινάτη στρεψοδικία κατά Κασσελάκη

Είναι εξόφθαλμη στρεψοδικία, -ούτε καν προεκλογική άδεια δεν δικαιολογείται-, κύκλοι που χτυπούν τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάνουν στο σημείο να λένε ότι η Κουμουνδούρου θα στηρίξει μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν! Τον χορό των παραδοξοτήτων άνοιξε η Νέα Αριστερά που κατακεραύνωσε τον Στέφανο Κασσελάκη όταν απάντησε «να είναι Ελληνας» στο δημοσιογραφικό ερώτημα εάν θα έβλεπε θετικά ο επόμενος πρόεδρός της Κομισιόν, που θα προέρχεται από την Κεντροδεξιά, να είναι Έλληνας. Τι είπε δηλαδή ο Κασσελάκης μεταξύ δυο δεξιών, γιατί να μην βγει ο έλληνας δεξιός και όχι κάποιος από άλλη χώρα. Πιο πολύ τη λογική της εθνικής φανέλας εξέπεμψε…

Προφανώς για μια θέση τόσο κομβική στην ΕΕ όπως η προεδρία της Κομισιόν δεν τίθεται ζήτημα πρακτικής στήριξης, με ψηφοφορίες κλπ. Ούτε το είπε ούτε άφησε να εννοηθεί κάτι τέτοιο ο Στέφανος Κασσελάκης. Όχι ότι δεν έχει υπάρξει κατά καιρούς συναίνεση μεταξύ αντίθετων πολιτικών χώρων και διασταύρωση ψήφων (και ελληνικών) από διαφορετικές πολιτικές ομάδες στην ΕΕ . Αλλα έχει γίνει σε περιπτώσεις χαμηλότερου βεληνεκούς θέσεων ή για επιλογή προέδρων, αντιπροέδρων και μελών στις επιτροπές συλλογικών ευρωπαϊκών οργάνων. Ποιος δε θυμάται την εκλογή του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με συντριπτική πλειοψηφία στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια (εξελέγη με ποσοστό 79% απέναντι στον Ούγγρο Zsolt Nemeth, ο οποίος ανήκει στους ευρωπαίους συντηρητικούς ενώ είχε και ψήφους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μεγάλο ποσοστό ΕΛΚ κλπ). Ανάλογες περιπτώσεις υπήρξαν και με Ελληνες επιτρόπους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέστρεψε το πρόσωπό του στο δημοσιογραφικό δίλημμα που τού ετέθη (δεν ήταν καν κιθαρίστας ή ντράμερ) σχετικά με τον ποιον θα έβλεπε πιο θετικά μεταξύ δυο συντηρητικών για την προεδρία της ΕΕ με το έναν εκ των δύο Ελληνα:

«Να είναι Έλληνας, ναι». Για να προσθέσει με σφοδρή κριτική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αντιλαϊκές πολιτικές του: «Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο πολύ με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και έχω κι εκεί ενδοιασμούς όσον αφορά στην αλαζονεία και στην χειραγώγηση του πληθυσμού, το πρόβλημά μου είναι με τη στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει, η οποία δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, φτωχοποιεί μια τεράστια μάζα του ελληνικού λαού και βάζει τόσους ανθρώπους στη μισθωτή εργασία, οι οποίοι πληρώνονται -ξέρετε, ένας στους δύο μισθωτούς στη χώρα μας έχει αμοιβή 1.000 ευρώ μικτά το μήνα ή λιγότερο. Πώς θα ζήσει κανείς σ’ αυτή τη χώρα μ’ αυτόν τον τρόπο; Πώς;».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ραγδαίες εξελίξεις για ενημέρωση Ανδρουλάκη από την ΑΔΑΕ

Ο… «κεντρώος» Βορίδης αδειάζει τον δεξιό Γεωργιάδη: Θα εκτεθεί η χώρα εάν καταγγείλουμε τη συμφωνία των Πρεσπών (Video)

Νέο σοκαριστικό περιστατικό στην Ερμού – «Της επιτέθηκε στο πρόσωπο και την καρωτίδα»

Νέα αποκάλυψη Πολάκη: «Επιτελική» απόπειρα σε διαγωνισμό για κάμερες μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Κασσελάκης για τη γροθιά στα μπουζούκια: «Είναι καιρός η δηθενιά της πολιτικής να τελειώσει» (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter