Κασσελάκης από Παλαιστίνη: Είναι αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ (Video)

Κασσελάκης από Παλαιστίνη: Είναι αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ (Video)

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, με πλάνα από την επίσκεψη του στην Παλαιστίνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

Στο μήνυμά του που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Είναι αλλιώς να λες υποστηρίζω την ειρήνη και αλλιώς να έρχεσαι εδώ. Εδώ που στον αέρα μυρίζει ο πόλεμος. Εδώ που ο φόβος φαίνεται στα βλέμματα των ανθρώπων. Εδώ που ένας λαός αναζητεί δεκαετίες ολόκληρες, πατρίδα».

Δείτε επίσης: Ο Στέφανος Κασσελάκης στο αρχηγείο της PLO στη Ραμάλα (Photos)

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφέρει «Σήμερα, όχι από κάποιο γραφείο μακριά στην Αθήνα, αλλά από εδώ, από την Παλαιστίνη, καταδικάζουμε την τρομοκρατία, καταδικάζουμε τη σφαγή αμάχων, διεκδικούμε άμεση κατάπαυση του πυρός και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σε μια ειρηνική συμβίωση με διάρκεια».

Στα πλάνα περιλαμβάνονται στιγμές από την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα, τη Βηθλεέμ και τη Ραμάλα.

«Έχει φτάσει η ώρα η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Ιρλανδίας και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης» επισημαίνει, μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Είναι αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ.

Εδώ που στον αέρα μυρίζει ο πόλεμος.

Εδώ που ο φόβος φαίνεται στα βλέμματα των ανθρώπων.

Εδώ που ένας λαός αναζητεί δεκαετίες ολόκληρες πατρίδα.

Η σχέση μας με τους Παλαιστίνιους είναι βαθιά.

Το 1981, ο Γιάσερ Αραφάτ γνώρισε τιμές αρχηγού κράτους επισκεπτόμενος την Αθήνα.

Ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε τη νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που κατάλαβε τη σημασία των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο και οικοδόμησε γερές βάσεις φιλίας και συνεργασίας μαζί του.

Η Ιστορία μάς ενώνει.

Η Κυπριακή τραγωδία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ταυτίζει πάντα την Ελλάδα με τις χώρες και τους λαούς που μάχονται για την ελευθερία.

Βλέπεις ότι και χωρίς να μπορούμε να επικοινωνούμε στην ίδια γλώσσα, η ανθρωπιά είναι η κοινή συνισταμένη. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να έρχεται από μια χώρα, μια κοινωνία, μια κουλτούρα για να μπορεί να νιώσει τον συνάνθρωπό του. Για να μπορέσει να προσφέρει στον άλλον. Είμαστε ανθρώπινες ψυχές.

Σήμερα, όχι από κάποιο γραφείο μακριά στην Αθήνα, αλλά από εδώ, από την Παλαιστίνη, καταδικάζουμε την τρομοκρατία, καταδικάζουμε τη σφαγή αμάχων, διεκδικούμε άμεση κατάπαυση του πυρός και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σε μια ειρηνική συμβίωση με διάρκεια.

Έχει φτάσει η ώρα η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Ιρλανδίας και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Πρόστιμο 40.000 ευρώ στην ευρωβουλευτή και 400.000 στο ΥΠΕΣ για τη διαρροή των emails

Μαξίμου: Επιβεβαίωσε το επεισόδιο Φλωρίδη με αστυνομικούς – Ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη του Documento: Η ΑΑΔΕ θα πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις, δημιουργούνται μεγάλα ερωτήματα

«Στο κόκκινο» οι σχέσεις Ισραήλ – Ισπανίας μετά την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

To διακύβευμα της κάλπης και οι 11 έδρες της ΝΕΑΡ

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter