Κασσελάκης από την Ακρόπολη: «Παλεύουμε για δημόσια μνημεία και για την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων» (Photos)

Κασσελάκης από την Ακρόπολη: «Παλεύουμε για δημόσια μνημεία και για την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων» (Photos)

Στην Ακρόπολη βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των αρχαιοφυλάκων. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι στην εκχώρηση των υπηρεσιών φύλαξης κι υποδοχής των μνημείων και των μουσείων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φορείς της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ αντάλλαξε σκέψεις με τους εργαζόμενους αρχαιοφύλακες, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκές καθεστώς εργασιακής επισφάλειας, προσπαθώντας να υπηρετήσουν το δημόσιο αγαθό του πολιτισμού σε δύσκολες κι αντίξοες συνθήκες.

Tον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευσε στην Ακρόπολη η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.

«Είναι αδιανόητο οι υπηρεσίες φύλαξης των κορυφαίων μνημείων και μουσείων της χώρας μας να εκχωρούνται σε εργολάβους, με κατασπατάληση πόρων και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού να βλέπουν τις συνθήκες εργασίας τους να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη για την αποκατάσταση του πολιτισμού ως δημοσίου αγαθού, «με στόχο την θωράκιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και την χρηστή διαχείριση των δημοσίων πόρων, ώστε τα μνημεία μας να έχουν την θέση που τους αξίζει».

 

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης σε εργαζόμενους στον πολιτισμό: «Επιτελείτε λειτούργημα, έχετε υποστεί αδικίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρες θέσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κασσελάκης στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται – Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter