Πανικός στα νοσοκομεία της Αττικής – Γέμισαν οι διάδρομοι με ασθενείς στο Αττικό

Πανικός στα νοσοκομεία της Αττικής – Γέμισαν οι διάδρομοι με ασθενείς στο Αττικό

Χαμός επικρατεί στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό, ταυτόχρονα με όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης αλλά και από εποχιακές λοιμώξεις.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε ότι στο Αττικό η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο την Πέμπτη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι προκλήθηκε πανικός στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι προσήλθαν 178 ασθενείς με κορονοϊό, αλλά και 800 με άλλες παθήσεις, ενώ έγιναν 218 εισαγωγές συνολικά.

Ο κ. Γιαννάκος σημείωσε ότι είχαν τοποθετηθεί πάνω από 100 ράντζα, ενώ δεν υπήρχαν φορεία να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, όπως επίσης και επαρκής αριθμός τραυματιοφορέων. 

Η όλη κατάσταση οδηγεί την ΟΕΝΓΕ να στηλιτεύσει την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία έχει αφήσει το ΕΣΥ στο έλεός του, αδιαφορώντας για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρόκειται για μία υπόθεση που έχει φτάσει μέχρι και στις τάξεις της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία στέλνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Διαβάστε επίσης: Η Διεθνής Αμνηστία στέλνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τη διάλυση του ΕΣΥ

«Λειτουργούμε με 10.000 λιγότερο προσωπικό από πέρσι. Καλούμε τον υπουργό υγείας να ενισχύσει τα νοσοκομεία και να αρθούν άμεσα οι άδικες αναστολές», επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πραγματοποιώντας κάλεσμα στους πολίτες για άμεσο εμβολιασμό από τον κορονοϊό και τη γρίπη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter