Καταγγελία Χάρη Δούκα: Η κυβέρνηση θέλει να δώσει τον «Αθήνα 9.84» στον Νίκο Χαρδαλιά (Ηχητικό)

Καταγγελία Χάρη Δούκα: Η κυβέρνηση θέλει να δώσει τον «Αθήνα 9.84» στον Νίκο Χαρδαλιά (Ηχητικό)

Σε πολύ σοβαρές αποκαλύψεις προχώρησε ο Χάρης Δούκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σχετικά με σχέδιο της κυβέρνησης να υφαρπάξει τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» και να τον παραχωρήσει στην Περιφέρεια.

Λίγες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος της Αθήνας έρχεται αντιμέτωπος με την κυβέρνηση που όπως όλα δείχνουν δυσκολεύεται να δεχτεί την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων η κυβέρνηση προωθεί φωτογραφική ρύθμιση που αφορά τους ραδιοφωνικούς δημοτικούς σταθμούς οι οποίοι αρχικά θα περάσουν στις Περιφέρειες και από εκεί στα χέρια ιδιωτών.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την Ανάπλαση ΑΕ που στις 19/12/2023 υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο «Αποκατάσταση Κτιρίου Στέγασης Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas» προϋπολογισμού € 5.492.255,76.

Εκτός από τον Αθήνα 9.84, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ελέγχει τόσο τον Επικοινωνία 94 όσο και το Κανάλι 1 90.4.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη ο FM 100, η TV 100 και ο FM 100.6 θα περάσουν στα χέρια του Απόστολου Τζιτζικώστα. Οι περιφερειάρχες θα έχουν δικαίωμα να δώσουν τη διαχείριση των σταθμών σε ιδιώτες.

«Θα είναι πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση ένα δημοτικό ραδιόφωνο, με τόση μεγάλη ιστορία κι από τα πρώτα της ελεύθερης ραδιοφωνίας, να φύγει από τον δήμο και να πάει κάπου αλλού. Να γυρίσουμε δηλαδή 40 χρόνια πίσω. Για αυτό και επιμένω πως θέλει μια νέα προσέγγιση η αυτονομία της αυτοδιοίκησης έχοντας διαφάνεια, λογοδοσία και αξιολόγηση του έργου μας αλλά να έχουμε και τα εργαλεία να δουλέψουμε αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος ο πρώτος της αυτοδιοίκησης να καταντάει επαίτης παρακαλώντας υπουργούς για να του δώσουν χρηματοδότηση για να κάνει τη δουλειά του».

Εμπόδιο σε αυτές τις μεθοδεύσεις φαίνεται να είναι ο νόμος Ρουσόπουλου (Ν. 3592/07, άρθρο 11 παρ. 5) που δεν επιτρέπει αυτές τις μεταφορές αλλά μόνο μερική ανάθεση της παραγωγής προγραμμάτων.

«Οι φορείς άδειας τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού υποχρεούνται να εκμεταλλεύονται αυτοί οι ίδιοι και απευθείας το σταθμό. Οι σταθμοί μπορούν να αναθέτουν την παραγωγή του προγράμματός τους σε εταιρίες του ίδιου ομίλου, κατά την έννοια της παραγράφου 11 του άρθρου 5. Επιτρέπεται μόνο η ανάθεση παραγωγής συγκεκριμένων προγραμμάτων σε επιχειρήσεις παραγωγής προγράμματος ή η ανάθεση παραγωγής εκπομπών σε ανεξάρτητους παραγωγούς».

Διαβάστε επίσης:

Δούκας: «Να ξαναθυμηθούμε την αξία της αλληλεγγύης» – Έτσι υποδέχτηκε η Αθήνα την καινούρια χρονιά (Video)

Χάρης Δούκας: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων – Το βιογραφικό του

Συμφωνητικό 5 εκατ. ευρώ πριν την εκπνοή της προεδρίας Μπακογιάννη – Στον εισαγγελέα η υπόθεση της Ανάπλασης ΑΕ

Συγχώνευση Ανάπλασης Αθήνας ΑΕ και Μαξίμου ΑΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter