Συγχώνευση Ανάπλασης Αθήνας ΑΕ και Μαξίμου ΑΕ

Συγχώνευση Ανάπλασης Αθήνας ΑΕ και Μαξίμου ΑΕ

Κανείς δεν περίμενε ότι στην Ελλάδα του 2023 ένας πρωθυπουργός θα έφτανε τη δημοκρατία στο αποκορύφωμα του ευτελισμού της. Κι όμως… Η έλλειψη πολιτικής αξιοπρέπειας που διέπει το Μέγαρο Μαξίμου έχει να κάνει πλέον με το αυτονόητο: τη δυσχέρεια αποδοχής μιας ξεκάθαρης εκλογικής ήττας που επήλθε με τη θέληση του εκλογικού σώματος. Η υπόθεση με την πραξικοπηματική εκδίωξη του νέου δημάρχου Αθηναίων από την περίφημη πλέον Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ, που θέλει να τη συγχωνεύσει με τη Μαξίμου ΑΕ, επιβεβαιώνει το προφανές.

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα οι οικογενειακοί δεσμοί είναι ισχυροί. Ακόμη περισσότερο σε περιοχές όπως η Κρήτη και η Μάνη. Φαίνεται όμως ότι σε κάποιες περιπτώσεις αυτοί οι «δεσμοί» υπερβαίνουν κάθε όριο.

Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα των «αρίστων» η πολιτική αξιολόγηση της αριστείας, διότι οι εκλογές είναι αξιολόγηση, πετιέται εκκωφαντικά στον κάλαθο των αχρήστων. Κέρδισες εκλογές; Είσαι καλύτερος; Αντί να σε σεβαστούν, αντί να σεβαστούν την επιθυμία του λαού μας, προσπαθούν να τον κάνουν να μετανοήσει για τις επιλογές του και μάλιστα με πρωτόγονο τρόπο, με φασαρία και ρεβανσισμό.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν αιτία είναι η απόκρυψη πεπραγμένων ή ο απόλυτος έλεγχος των κάθε είδους έργων. Σημασία ωστόσο έχει το αποτέλεσμα.

Η νοσηρή αγωνία για την εξουσία, η έλλειψη σεβασμού απέναντι στη νέα προσπάθεια αυτοδημιούργητων ανθρώπων της νέας δημοτικής αρχής, η πριγκιπική συμπεριφορά, ο νεποτισμός, η αλαζονεία διέπουν πλέον απροκάλυπτα την πολιτική έκφραση των «αρίστων».

Κλείνουν τη βασιλίσσης Ολγας διότι τη θέλουν για αυλή τους, συγχωνεύουν τον Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας για να εμποδίσουν την ομαλή μετάβαση της νέας δημοτικής αρχής, μετατρέπουν εταιρείες του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης για να τις καταστήσουν πολιτικό μαγαζάκι τους.

Την ίδια στιγμή βεβαίως επαναφέρουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αυξάνουν τα διόδια, ανεβάζουν κατά 46% τους μισθούς των δικών τους παιδιών, καταστρέφουν τους μικρομεσαίους με την πολιτική απάτη των αντικειμενικών κριτηρίων, προετοιμάζουν κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, διενεργούν χριστουγεννιάτικους πλειστηριασμούς, κάνουν τη χώρα σουρωτήρι αλλότριων συμφερόντων.

Θεωρώ ότι πλέον ακόμη και οι φανατικότεροι υποστηρικτές της κυβέρνησης θα πρέπει να προβληματιστούν. Η παραδοσιακή λαϊκή Δεξιά, η οποία συγκεντρώνει στις τάξεις της χιλιάδες καλοπροαίρετους ανθρώπους, αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Σε βάθος χρόνου η Νέα Δημοκρατία με τις πολιτικές Μητσοτάκη κινδυνεύει με διάλυση. Η ίδια η Ελλάδα με τις πολιτικές Μητσοτάκη στη χειρότερη περίπτωση θα καταστραφεί, στην καλύτερη θα μετατραπεί σε μεταλλαγμένο προτεκτοράτο συμφερόντων.

Και τι υποκρισία… Οι ταγοί της κυβέρνησης απαξιώνουν ακόμη και τη βασική αξία του fair play που διδάχτηκαν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα του αγγλοσαξονικού κόσμου. Συνεπώς για ποια πολιτική ηθική μιλάμε τώρα; Για ποια Ευρώπη;

Για τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας, δεξιούς και αριστερούς, προέχει το δημοκρατικό καθήκον. Ας ενωθούμε σε ένα ευρύ μέτωπο πολιτών για να απαλλαγούμε από την ασθένεια του νεοφιλελευθερισμού και ύστερα θα μπορέσουμε να εκφράσουμε ελεύθερα και πάλι διαφωνίες και φιλονικίες.

Το «κοινό μέτωπο των πολιτών» είναι το «εμβόλιο» κατά της «μεγάλης επανεκκίνησης Μητσοτάκη». Ας τους το κάνουμε…

Ο Γιώργος Π. Αποστολόπουλος είναι δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter