Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν τα κέρδη της Shell to 2022

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν τα κέρδη της Shell to 2022

Κέρδη 39,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022 κατέγραψε η Shell,  ποσό που αποτελεί ρεκόρ για την πολυεθνική πετρελαϊκή εταιρεία, εν μέσω όξυνσης της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης του πληθωρισμού.

Η εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη ότι τα κέρδη του 2022 ξεπέρασαν κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2008 και ήταν υπερδιπλάσια των κερδών της για το 2021 (19,29 δισ. δολάρια).

Μάλιστα, για το τελευταίο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία σημείωσε ένα ακόμα ρεκόρ κερδίζοντας 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της ισχυρής ανάκαμψης των κερδών από την εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου.

«Τα αποτελέσματά μας το τέταρτο τρίμηνο και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καταδεικνύουν τη δύναμη του διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου της Shell, καθώς και την ικανότητά μας να παρέχουμε ζωτική ενέργεια στους πελάτες μας σε έναν ασταθή κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ουαέλ Σάουαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell σε μια προσπάθεια να προβάλει μια ελκυστική εικόνα για τον προκλητικά κερδοφόρο πετρελαϊκό κολοσσό δήλωσε ακόμα ότι αυτές είναι «απίστευτα δύσκολες στιγμές – βλέπουμε τον πληθωρισμό να είναι ανεξέλεγκτος σε όλο τον κόσμο, ωστόσο η Shell παίζει τον ρόλο της, επενδύοντας σε τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Η οικονομική διευθύντρια της πετρελαϊκής, Σίνιντ Γκόρμαν, πρόσθεσε ότι η Shell είχε πληρώσει 13 δισ. δολάρια σε φόρους παγκοσμίως το 2022 και υπογράμμισε ότι η Shell διεκπεραίωσε το 11% των αποστολών υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ε.Ε., μειώνοντας την πίεση στον εφοδιασμό που προκλήθηκε από τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Πηγή: Guardian, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter