Καθυστερημένα και χωρίς κατηγορηματική διάψευση η απάντηση Μαξίμου στα τουρκικά δημοσιεύματα για τα νησιά

Καθυστερημένα και χωρίς κατηγορηματική διάψευση η απάντηση Μαξίμου στα τουρκικά δημοσιεύματα για τα νησιά

Με καθυστέρηση σχεδόν δύο ημερών και με γενικόλογες κατηγορίες περί fake news για τα εθνικά θέματα που «είναι αδιανόητο να διακινούνται» πήρε επιτέλους θέση το Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πετάει και πάλι την μπάλα στην κερκίδα.

Διαβάστε επίσης: Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα σταμάτησε τον εξοπλισμό των νησιών μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Χωρίς ακριβώς να διαψεύδει το δημοσίευμα της φιλοερντογανικής Γενί Σαφάκ που υποστήριζε την Τρίτη πως έπειτα από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν η ελληνική κυβέρνηση «σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά, νησίδες και βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί με συνθήκες», το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Στη δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα «την ημέρα που καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα Belharra, που μαζί με την απόκτηση των μαχητικών Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σηματοδοτούν τη σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας».

Σημειώνεται πως κατά το τουρκικό δημοσίευμα «μετά τη συνάντηση του Προέδρου Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, τα βήματα εξομάλυνσης επιταχύνθηκαν», με ειδική αναφορά στα ελληνικά νησιά, τον μη εξοπλισμό τους και την «παύση» επισκέψεων κορυφαίων αξιωματούχων της χώρας και της κυβέρνησης, «κάτι που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών».

«Το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά: δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας» αναφέρει ακόμα ο Παύλος Μαρινάκης στη δήλωσή του, καταλήγοντας σε μία ακόμα αναφορά αυτοθαυμασμού της κυβέρνησης, χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις.

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερη διπλωματικά, γεωστρατηγικά και αμυντικά και σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι» καταλήγει ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter