Καβάλα: Καταδικάστηκαν σε 7 μήνες φυλάκιση επειδή χτύπησαν το παιδί τους όταν τους είπε πως είναι ομοφυλόφιλος

Καβάλα: Καταδικάστηκαν σε 7 μήνες φυλάκιση επειδή χτύπησαν το παιδί τους όταν τους είπε πως είναι ομοφυλόφιλος

Δύο γονείς στη Καβάλα καταδικάστηκαν σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή από τοπικό δικαστήριο, μετά από καταγγελία του παιδιού τους πως δεν μπορούσαν να αποδεχθούν πως ήταν ομοφυλόφιλος, σύμφωνα με το proininews.gr.

Οι δύο γονείς βρέθηκαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για απλή σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου προσώπου και απειλή σε βάρος αδύναμου προσώπου. Τα παραπάνω φέρονται να πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι της οικογενείας τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του το proininews.gr.

Βασικότερος παράγοντας της επεισοδιακής σχέσης, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, είναι πως το ανήλικο παιδί της οικογένειας είχε δηλώσει στους γονείς του ότι έχει ομοφυλοφιλικές σεξουαλικό προσανατολισμό.

Από τη στιγμή που το παιδί εκμυστηρεύτηκε τη σεξουαλική του ταυτότητα, οι εντάσεις εντός της οικογένειας αυξήθηκαν με αποτέλεσμα το παιδί να προσφύγει στις Αρχές, ζητώντας προστασία. Από τις πρώτες καταγγελίες του και μετά αποφασίστηκε άπαντες να επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα ψυχολόγο, κάτι το οποίο συνεχίζεται έως και σήμερα.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι εντάσεις δεν σταμάτησαν και υπήρξε και η ποινική διαδικασία, μετά από καταγγελία του παιδιού στην Αστυνομία. Το δικαστήριο κάλεσε εκτάκτως σε κατάθεση το ανήλικο παιδί, το οποίο παρακολουθούσε τη δίκη. Η κατάθεση του παιδιού πραγματοποιήθηκε μετά την απολογία των γονέων του. Το παιδί σύμφωνα με πληροφορίες του proininews.gr κατέθεσε: «Ο πατέρας μου με δέχεται και με ανέχεται. Η μητέρα μου δυσκολεύεται. Δεν θέλω να τιμωρηθούν». Πάντως, επιβεβαίωσε στην κατάθεση του τα περιστατικά της δικογραφίας.

Ζήτησε συγγνώμη η μητέρα

Η μητέρα στην απολογία της ζήτησε συγγνώμη από το παιδί της λέγοντας πως  «προσπαθούμε…». Η εισαγγελική πρόταση, βέβαια, ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από πρόκληση σωματικής βλάβης σε απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης. Εν τέλει για αυτήν την κατηγορία και οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Ακόμη, ζητήθηκε η ενοχή τους για την απειλή, πρόταση που δέχθηκε το δικαστήριο επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και στον πατέρα και στην μητέρα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου συμβούλευσε τους γονείς να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις τους με το παιδί τους και να λύνουν τα προβλήματα με διάλογο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter