Καζάνι που βράζει η φυλακή Λάρισας με 86 κρούσματα – Στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον οι κρατούμενοι

Καζάνι που βράζει η φυλακή Λάρισας με 86 κρούσματα – Στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον οι κρατούμενοι

Τα 86 έχουν φτάσει τα κρούσματα κορονοϊού στις Φυλακές Λάρισας, το δεύτερο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, ενώ ένας φύλακας της εξωτερικής φρουράς έχασε τη ζωή του από τον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχεδόν 90 κρατούμενοι είναι στοιβαγμένοι σε μία αίθουσα χωρητικότητας 50 ατόμων, τροφοδοτώντας ο ένας το ιικό φορτίο του άλλου.

Οι κρατούμενοι που νοσούν είναι κυριολεκτικά πεταμένοι, ενώ στον ίδιο υπερπλήρη χώρο αναμένεται να μεταφερθεί και οποιοδήποτε νέο κρούσμα. Σύμφωνα με καταγγελίες η αίθουσα που έχουν στοιβαχτεί δεν έχει καν καθαριστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους νοσούντες υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως ο Β. Σταθόπουλος ο οποίος έχει χάσει ένα νεφρό και έχει αναπνευστικά προβλήματα από παλαιότερο ατύχημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε πει σε δήλωσή του στο documentonews.gr ότι «η κατάσταση στις φυλακές δεν είναι ανευθυνότητα, είναι ένα διαρκές έγκλημα» ενώ τόνισε πως για ό,τι του συμβεί τους καθιστά υπεύθυνους.

Τα τεστ έγιναν μετά από διαμαρτυρία των κρατουμένων, καθώς αρνήθηκαν να μπουν στους θαλάμους μέχρι να διασφαλιστεί ότι θα γίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της φυλακής μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού είχε επιβάλλει μέτρα πειθαρχικά και όχι υγειονομικά, όπως ο 24ωρος εγκλεισμός των κρατουμένων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter