Κεραμέως – Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: «Δεν έχω ευθύνες, είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση»

Κεραμέως – Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: «Δεν έχω ευθύνες, είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση»

«Έσπασε» τη σιωπή της η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου παρά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών για τις οποίες ως άμεσα εμπλεκόμενη -λόγω θέσης- δεν είχε πει τίποτα δημόσια.

Η ίδια εμφανίστηκε στον ANT1 για να πείσει τους τηλεθεατές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη. «Μιλάμε για μία περίοδο πολύ συγκεκριμένη που είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ήμουν αρχικά υπουργός Παιδείας και εν συνεχεία υποψήφια βουλευτής. Ποιες ευθύνες, τι ακριβώς να μου αποδοθεί; Κάπου και ο λαϊκισμός έχει ένα όριο» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται ωστόσο ότι οι δύο βασικοί εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο -πέρα από την κ. Ασημακοπούλου- είναι κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας: ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλος, που καρατομήθηκαν. H Νίκη Κεραμέως είπε ότι πλέον είναι εκτός της ΝΔ ο δεύτερος.

Όσον αφορά την έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών, δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση με την έρευνα να συνεχίζεται από την πλευρά της Δικαιοσύνης και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Μάλιστα, επιχείρησε να επιρρίψει την ευθύνη για την έκνομη ενέργεια σε «έναν συγκεκριμένο άνθρωπο». «Ο κ. Σταυριανουδάκης έχει πλέον παραιτηθεί, ενώ ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν είναι πλέον στην παράταξη» είπε.

Επέμεινε πως το θέμα «αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία. Δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα».

«Έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 30.000 Έλληνες και ένα 57% είναι Έλληνες του εσωτερικού» ανέφερε τονίζοντας μάλιστα ότι «για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter