Κεραμέως: Πριν το Πάσχα η ανακοίνωση της μειωμένης ύλης για τις Πανελλαδικές

Κεραμέως: Πριν το Πάσχα η ανακοίνωση της μειωμένης ύλης για τις Πανελλαδικές

 Οι πανελλήνιες θα πραγματοποιηθούν, όσο πιο κοντά γίνεται στην προκαθορισμένη ημερομηνία τους, επισήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και επισήμανε ότι  το Πάσχα θα ανακοινωθεί σημαντική μείωση της ύλης των Πανελληνίων.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια και όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία». 

 Στο ερώτημα αν θα ανοίξουν και πάλι τον Σεπτέμβριο απάντησε: «Δεν έχω αυτή την στιγμή τέτοιο σενάριο. Οι ειδικοί θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εκείνοι θα μας δώσουν οδηγίες έτσι ώστε να λάβουμε τις αποφάσεις μας».

«Αυτός ο μήνας είναι ο πιο κρίσιμος. Η καμπύλη πάει καλά. Αν συνεχίσει αυτή η εξαιρετική επίδοση, τότε τα προγνωστικά είναι καλά. Η επιδίωξη μας είναι οι πανελλήνιες να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες. Ποιες είναι αυτές; Τον Ιούνιο. Γύρω στις 10 Ιουνίου ξεκινάνε συνήθως οι πανελλαδικές. Δε θέλουμε να ανακοινώσουμε ημερομηνίες και να τις αλλάξουμε. Ακολουθούμε τους ειδικούς» επισήμανε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως και πρόσθεσε:

«Η ύλη γενικώς έχει οριστεί από πέρσι το καλοκαίρι. Τώρα θα υπάρξει κάποια μείωση της ύλης. Θα ανακοινωθεί κάποια περικοπή της ύλης πριν το Πάσχα. Η μείωση της ύλης θα είναι σημαντική και για την ανακούφιση των μαθητών και γιατί η αγωνία τους είναι μεγάλη. Από τις τελικές οδηγίες των ειδικών θα εξαρτηθεί πότε θα μπούμε στα σχολεία. Θα δούμε αν θα χρειαστεί κάποια παράταση του σχολικού έτους ούτως ώστε να καλυφθεί η ύλη. Ακούμε τους ειδικούς, προσαρμοζόμαστε στις οδηγίες τους και με βάση αυτό λαμβάνουμε τις αποφάσεις» ανέφερε η Υπουργός Παιδείας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter