Κεχαγιά: «Αντίπαλος μας ο Μητσοτάκης, δεν ενδιαφερόμαστε να αποδομήσουμε το ΠΑΣΟΚ»

Κεχαγιά: «Αντίπαλος μας ο Μητσοτάκης, δεν ενδιαφερόμαστε να αποδομήσουμε το ΠΑΣΟΚ»

Δεν αφήνει αναπάντητες τις επιθέσεις Ανδρουλάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εκπρόσωπο τύπου της Κουμουνδούρου να λέει πάντως πως ο κύριος αντίπαλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η Δεξιά και όχι το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας χθες στον Alpha, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που πήραμε έναν ευρωβουλευτή της ΝΔ στο ψηφοδέλτιό μας. Την ίδια στιγμή που αυτοί έκαναν μεταγραφή τον ίδιο τους τον αρχηγό από τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρότεινε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, σημείωσε ότι «είπε μια κουταμάρα και τη μάζεψε αμέσως», ενώ πρόσθεσε: «Η πολιτική του lifestyle είναι δώρο στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

«Δεν ενδιαφερόμαστε να αποδομήσουμε το ΠΑΣΟΚ»

Σήμερα στο ΣΚΑΙ, η Βούλα Κεχαγιά κλήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα Ανδρουλάκη:

«Ακούμε με προσοχή τον κ. Ανδρουλάκη και όλα αυτά που λέει. Ο κ. Ανδρουλάκης τα λέει “όλα σωστά” και οι πολιτικοί του αντίπαλοι λένε “σαχλαμάρες” και “ανοησίες”. Τις ακούω αυτές τις εκφράσεις, όπως διατυπώνονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να επαναλάβω και στο ΠΑΣΟΚ και σε όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ότι αντίπαλός μας πρέπει να είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Εμείς εκεί στρέφουμε το ενδιαφέρον μας, στο να αποδομήσουμε την παραπλανητική πολιτική με την οποία ασκείται η διακυβέρνηση επί πρωθυπουργίας του κ. Μητσοτάκη. Δεν ενδιαφερόμαστε να αποδομήσουμε το ΠΑΣΟΚ.

Το να υποτιμάς τον πολιτικό σου αντίπαλο λέγοντας συνέχεια ότι λέει ασυναρτησίες και χαζομάρες, δεν νομίζω ότι τροφοδοτεί το πολιτικό σου “εγώ”, παρά μόνο σε ένα εκλογικό ακροατήριο που, ούτως ή άλλως, θα σε ακούσει γιατί θέλει πάντα και διαρκώς να σε υποστηρίζει».

«Οι πολίτες θέλουν ενιαίο και δημοκρατικό μέτωπο»

Η Βούλα Κεχαγιά αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΣΤΕ, η οποία πυροδότησε διαμάχη ανάμεσα στα δύο κόμματα. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε «αναφανδόν το μέρος του κ. Ανδρουλάκη» στο σκάνδαλο των υποκλοπών:

«Οι πολίτες θα ήθελαν ένα ενιαίο και δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση. Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ. Ο κ. Ανδρουλάκης, όπως έπρεπε και όφειλε, έκανε ένσταση αντισυνταγματικότητας. Το δικαστήριο δεν δικαίωσε τον κ. Ανδρουλάκη, καταδίκασε την κυβέρνηση που πέρασε τον σχετικό νόμο με τη σχετική τροπολογία, για να είμαστε σαφείς και ως προς τις διατυπώσεις μας. Ο κ. Ανδρουλάκης καλώς έπραξε και καλώς κινήθηκε. Αντί, λοιπόν, να χαρεί, όπως το έκανε στη Βουλή, άρχισε να μιλά για συκοφάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του, ξεχνώντας ότι όταν είχαμε τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούνταν ότι κάνει μονοθεματική αντιπολίτευση, ότι έχει ρίξει το βάρος του στο σκάνδαλο των υποκλοπών και ότι εξ αυτού του λόγου χάνει πολιτικά. Εμείς πρωτοστατήσαμε, πήραμε αναφανδόν το μέρος του κ. Ανδρουλάκη και τον στηρίξαμε όσο μπορούσαμε σ’ αυτό και εξακολουθούμε να τον στηρίζουμε για τη δικαίωση την οποία πρέπει να βρει. Άρα, εγώ δεν δέχομαι ότι εμείς τροφοδοτούμε την αντιπαράθεση. Δεν δέχομαι τους χαρακτηρισμούς. Αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να πολιτεύεται με χαρακτηρισμούς κι έτσι να πάμε στις ευρωεκλογές, είναι δικαίωμά της»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter