Κεχαγιά: «Ζητάμε εκλογές για να δείξουμε ότι η αλαζονεία της ΝΔ δεν ισχύει πια στην ελληνική πραγματικότητα»

Κεχαγιά: «Ζητάμε εκλογές για να δείξουμε ότι η αλαζονεία της ΝΔ δεν ισχύει πια στην ελληνική πραγματικότητα»

«Θεωρούμε, όπως περιγράφει και ο κ. Κασσελάκης στο σημερινό του άρθρο στην Καθημερινή, ότι στο διάστημα από τις εκλογές και μετά έχουν προκύψει νέα δεδομένα και στοιχεία τα οποία καλούν την κυβέρνηση να ξαναμετρηθεί. Και όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα» τόνισε η Βούλα Κεχαγιά στον Real, υπερασπιζόμενη το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για άμεσες εκλογές.

«Εμείς δεν θεωρούμε ότι μόνο η κυβέρνηση πρέπει να ζυγιστεί. Θα πρέπει να ζυγιστούμε όλοι από την αρχή. Αυτά τα θέματα κατά τη γνώμη μας δεν είναι ήσσονος σημασίας» συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Οι δέκα λόγοι για τους οποίους ζητάω εκλογές

«Λέμε να κάνουμε εκλογές για να καταδείξουμε ότι η έπαρση και η αλαζονεία της κυβέρνησης, που θεωρεί ότι έχει το 41% στο τσεπάκι της και μπορεί να κυβερνά χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, παραβιάζοντας και τις αρχές του κράτους δικαίου ή συγκαλύπτοντας ή οδηγώντας σε μονταζιέρες, δεν ισχύει πια στην ελληνική πραγματικότητα» επεσήμανε η εκπρόσωπος τύπου της Κουμουνδούρου τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας:

«Εμείς λέμε ότι εφόσον γίνουν εκλογές εθνικές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν λέμε ότι ο στόχος μας είναι η δεύτερη θέση, εμείς λέμε ότι είμαστε κόμμα εξουσίας».

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Κρεσέντο συκοφαντίας, λαϊκισμού και τοξικότητας από τον Παύλο Μαρινάκη»

«Δεν θα σηκώσει το γάντι»

Η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε πως δεν θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στήσει διπλές κάλπες τον Ιούνιο, όμως υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός ίσως αναγκαστεί το επόμενο διάστημα να προκηρύξει εθνικές εκλογές:

«Ο κ. Κασσελάκης στο άρθρο του σήμερα εξήγησε γιατί ζητάει εκλογές. Και δεν υπάρχει στο άρθρο του η λέξη διπλές εκλογές. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα σηκώσει το γάντι όμως το αίτημα εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι και ενδεχομένως και ο κ. Μητσοτάκης να αναγκαστεί μετά τις ευρωεκλογές να θελήσει να κάνει εθνικές εκλογές. Ο κ. Κασσελάκης, και όλοι εμείς, θέλουμε να εξηγήσουμε πολιτικά στον κόσμο τι έχει συμβεί αυτό το εννιάμηνο. Και θεωρούμε ότι οι εκλογές είναι επιτακτικές και αναγκαίες.

Να σας υπενθυμίσω ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις δεύτερες εκλογές του 2015 εξελέγη και ανέλαβε την εξουσία, ο κ. Μητσοτάκης μετά από έξι μήνες και μόλις ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ ζήτησε εκλογές. Τι είχε αλλάξει τότε;»

Δείτε επίσης: Γίνεται να ζητάς εκλογές, αλλά να δηλώνεις ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση;

Ανατροπή στις ευρωεκλογές

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για τις 9 Ιουνίου:

«Όταν λέμε ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή στις ευρωεκλογές -γιατί αυτές τις εκλογές έχουμε μπροστά μας- δεν εννοούμε ότι θα πέσει η κυβέρνηση ή η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι το πρώτο κόμμα, το λέω για να είμαστε σαφείς. Θεωρούμε όμως ότι θα είμαστε η πρώτη προοδευτική δύναμη, δηλαδή θα είμαστε το δεύτερο κόμμα και η κυβέρνηση θα έχει τέτοια φθορά που θα υπάρξει ανατροπή στην πολιτική εικόνα. Εξ αυτού του λόγου ζητάμε και τις εκλογές. Δηλαδή είναι άλλο η κυβέρνηση να έχει το 41%, που το έχει από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, και άλλο να έχει 31 – 32% και το δεύτερο κόμμα να έχει 17, 18 ή 20%. Εδώ μιλάμε για άλλες διαφορές».

«Θα συγκρίνουμε το ποσοστό με το ’23»

«Εμείς το ποσοστό των ευρωεκλογών θα το συγκρίνουμε με το ποσοστό του Ιουνίου του 2023. Εδώ όταν είχαμε δημοτικές εκλογές φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είχε φθορά επειδή έχασε κάποιες μεγάλες Περιφέρειες από αντάρτες ή επειδή έχασε τον δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Άρα κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει την πολιτική της βαρύτητα» τόνισε στη συνέχεια και συμπλήρωσε:

«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να καταδειχθεί η φθορά της Νέας Δημοκρατίας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα συμβεί στις επόμενες εκλογές είτε ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να κάνει εθνικές εκλογές, που δεν το βλέπουμε παρότι εμείς πιέζουμε σε αυτό, είτε όχι».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter