Γίνεται να ζητάς εκλογές, αλλά να δηλώνεις ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση;

Γίνεται να ζητάς εκλογές, αλλά να δηλώνεις ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση;

«Αν βρεθούμε σε απόσταση αναπνοής, θα είναι μία ανατροπή» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ πριν από λίγες μέρες, στέλνοντας σαφές μήνυμα ενόψει ευρωεκλογών, θέτοντας τον πήχη πάνω από το περσινό 17,8%.

Με απλά λόγια, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως αν αυξήσουν τα ποσοστά τους και αν έχουν διακριτή διαφορά από το τρίτο κόμμα, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη πτώση των ποσοστών της ΝΔ, τότε θα έχει σταλεί μήνυμα ανατροπής στην κοινωνία.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως το κόμμα, όσο περνά ο καιρός, αποκτά μια δυναμική, η οποία δεν μπορεί να ανακοπεί. Ιδιαίτερα όταν η ΝΔ παλεύει να καλύψει επικοινωνιακά διάφορα γαλάζια σκάνδαλα, να αντιμετωπίσει την οργή της κοινωνίας για τα Τέμπη και να δικαιολογηθεί για την ανεπάρκεια του δήθεν επιτελικού κράτους, η οποία ευθύνεται εν πολλοίς για τραγικά περιστατικά, όπως αυτό της γυναικοκτονίας έξω από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Παρόλα αυτά, ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά άμεσα και εθνικές κάλπες. «Να φύγει το άλλοθι του 41%» λέει χαρακτηριστικά.

Και εδώ το ερώτημα που γεννιέται -και σχολιάζεται τόσο εντός, όσο και εκτός ΣΥΡΙΖΑ- είναι το εξής: «Πώς γίνεται ο Στ. Κασσελάκης να θεωρεί καλό ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ τη μικρή διαφορά από τη ΝΔ, αλλά παράλληλα να ζητά άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και εθνικές εκλογές; Δηλαδή, θέλει να χάσει με μικρή διαφορά και να ανανεωθεί η τετραετία της ΝΔ;».

Η απάντηση είναι όχι. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και τονίζουν πως το αίτημα για εκλογές δεν έχει να κάνει με καιροσκοπισμούς.

«Έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη κυβέρνηση και το αίτημά μας για εκλογές δεν βασίζεται στις δημοσκοπήσεις, αλλά στην ανάγκη να έχει ένα καλύτερο μέλλον ο κόσμος» λένε στο documentonews υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας πως η κοινωνία επιθυμεί αλλαγή, ούσα εμφανώς δυσαρεστημένη από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και βεβαίως, όπως είναι αποδεδειγμένο, διαφορετικά ψηφίζει ο κόσμος στις ευρωεκλογές και διαφορετικά στις εθνικές εκλογές.

Και για να μιλάμε ρεαλιστικά, προφανώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα τολμήσει να στήσει διπλές κάλπες τον Ιούνιο. Οπότε αν η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ κλείσει σημαντικά στις ευρωεκλογές, τότε θα έχει γίνει το πρώτο βήμα.

Και κάτι σημαντικό, το οποίο συζητείται έντονα στο παρασκήνιο από τα κόμματα του προοδευτικού τόξου. Θα πρέπει στις 9 Ιουνίου τα ποσοστά των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς να υπερτερούν σαφώς του ποσοστού της ΝΔ. Αυτό είναι το πρώτο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο  προοδευτικός κόσμος. Και για όλα τα υπόλοιπα, θα έχουμε καιρό να συζητάμε…

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Η Κρήτη θα πει ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική δημοκρατική ανατροπή» (Video)

Κασσελάκης: Το νοσοκομείο Σητείας αγκομαχά – Αποδεικνύει την εκτίμηση της ΝΔ για την ανθρώπινη ζωή

Η συγκινητική συνομιλία Κασσελάκη με 90χρονο αγωνιστή: «Πρόεδρε κράτα το τιμόνι γερά, σε θέλω δυνατό» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter