Κι όμως, οι θεσμικοί κρατούν μικρό καλάθι για την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Κι όμως, οι θεσμικοί κρατούν μικρό καλάθι για την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Και ξαφνικά μία εβδομάδα μετά τις εκλογές τα ξένα funds έχουν ανοίξει μεγάλες short θέσεις στις τραπεζικές μετοχές και βεβαίως στην ΔΕΗ. 

Η Blackrock UK, για παράδειγμα, έχει ανεβάσει τις αρνητικές θέσεις της στην μετοχή της Alpha, τη στιγμή που η αμερικάνικη Blackrock, η μητρική, ελέγχει ποσοστό μεγαλύτερο από το 5,8% της ελληνικής τράπεζας. Η Marshall Wace LLP την ίδια περίοδο εμφανίζεται με ανοικτές θέσεις στην Εθνική στο 0,55% και η Oceanwood Capital Management στο 2% του χαρτοφυλακίου της. 

Ο ίδιος οίκος τοποθετείται αρνητικά σχεδόν στο 1% των θέσεών της επί της Eurobank, ενώ και η Lansdowne έχει ανοίξει αρνητική θέση στο 1% επί των μετοχών της ίδιας τράπεζας. Δεν μένει εκτός «πάρτι» των σορτάκηδων ούτε η «βασανισμένη» ΔΕΗ, με την Lansdowne να συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα να στοιχηματίζει αρνητικά για την πορεία της μετοχής με 1,58%. Στο 2,74% ανέρχονται οι αρνητικές θέσεις της Lansdowne και στην Πειραιώς.

Προφανώς, οι ξένοι θεσμικοί και τα funds δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της νέας κυβέρνησης και θέλουν να είναι σίγουροι για τις χρηματιστηριακές επενδύσεις τους και στο ανοδικό και στο καθοδικό σενάριο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter