ΚΚΕ: Μήνυμα ελπίδας, τα κόκκινα γαρίφαλα στις φοιτητικές κάλπες

ΚΚΕ: Μήνυμα ελπίδας, τα κόκκινα γαρίφαλα στις φοιτητικές κάλπες

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών εκπέμπουν μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα, κατά τον Περισσό.

Η  πρωτιά  της  Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στα πανεπιστήμια, αντανακλά  την ενισχυμένη δράση της ΚΝΕ στο χώρο των ΑΕΙ και έχει ευρύτερη σημασία, με αντίκτυπο που ακόμα δεν μπορεί να “μετρηθεί”. Η  ΠΚΣ αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη στους φοιτητές , ύστερα από 36 χρόνια.

Τα κόκκινα γαρίφαλα στις κάλπες είναι μήνυμα ελπίδας, σχολίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών με ενσωματωμένο το σύνολο των συλλόγων.

Όπως ανέφερε στη δήλωσή του ο  Δημήτρης Κουτσούμπας (19.5.2022) «το μήνυμα των φοιτητικών εκλογών, με την Πανσπουδαστική να αναδεικνύεται πρώτη δύναμη μετά το 1986, είναι μήνυμα αισιοδοξίας, μήνυμα αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει και να καταπνίξει τη φωνή των φοιτητών». Και συμπλήρωσε:

«Τα κόκκινα γαρίφαλα στις κάλπες είναι μήνυμα ελπίδας, ότι οι φοιτητές με τη συλλογική τους δράση, θα επιβάλλουν το δίκιο τους για τις σπουδές και το μέλλον που έχουν ανάγκη».

Η  παράταξη της ΝΔ, η  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχασε την πρώτη θέση ύστερα από πολλά χρόνια.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ , σε ανακοίνωση του για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών , κάλεσε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να   δημοσιεύσει τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών ΟΛΩΝ των Φοιτητικών Συλλόγων και όχι επιλεκτικά αποτελέσματα 109 συλλόγων από τους 274 Φοιτητικούς Συλλόγους.

Και η ΚΝΕ καταλήγει για τη ΔΑΠ : «Ας δεχτεί την ήττα της και ας σταματήσει να προσβάλλει χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην ίδρυση Φοιτητικών Συλλόγων μέσα από μαζικές διαδικασίες, Συλλόγων επίσημα αναγνωρισμένων, που κατάφεραν να εμποδίσουν τις συγχωνεύσεις Τμημάτων, όπως στο ΔΙΠΑΕ, και να σπάσουν το απόστημα της βίας και νοθείας που είχε επιβάλει η ΔΑΠ για χρόνια.  Ούτως ή άλλως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αφού οι φοιτητές και οι φοιτήτριες γνωρίζουν καλά τι έγινε στους Φοιτητικούς Συλλόγους όλης της χώρας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter