Κλείνουν τα αυτιά τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία

Κλείνουν τα αυτιά τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία

Αν δεν σου αρέσει η πραγματικότητα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Κλείνεις τα αυτιά σου και συνεχίζεις το τροπάριό σου…

Αυτή είναι η συνταγή -προφανώς- της ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη που κάνει τη νύχτα μέρα και τη μέρα νύχτα, αρκεί να προσαρμόσει την πραγματικότητα… στο αφήγημα.

Δύο τα σημερινά θέματα που διέψευσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ακροδεξιό επιτελείο του.

Η τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Συμφωνία των Πρεσπών που για τον κύριο Μητσοτάκη κολλάει παντού, ακόμα και στο καιρικό…

Στην πρώτη περίπτωση με ανακοίνωσή της η ΝΔ επιμένει να βλέπει πρόβλημα στην τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και μάλιστα την ενημερώνει πως όταν γίνει κυβέρνηση θα αποκαταστήσει την «αμερόληπτη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών. Προσθέτουν μάλιστα πως « διορίστηκε νύχτα πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρακάμπτοντας την επετηρίδα».

Ας τους θυμίσουμε πως τον Ιούλιο του 1990 η κυβέρνηση του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επέλεξε τον Βασίλη Κόκκινο ως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, με τη μεγαλύτερη -ιστορικά- βαθιά «βουτιά» στην επετηρίδα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όμως τώρα δεν ήταν πλέον στην αντιπολίτευση οπότε η παρέμβασή στη Δικαιοσύνη ήταν… θεμιτή. Η λεπτομέρεια ήταν πως ο Βασίλης Κόκκινος ήταν ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους άλλους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Για να μην ξαναθυμίσουμε πως το ίδιο το «Πρώτο Θέμα» είχε γράψει το 2009 για «την τοποθέτηση του κρητικού στην καταγωγή και γνωστού για τις σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη δικαστικού (Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου) Δημήτρη Κυριτσάκη στην καρέκλα της Επιτροπής Ανταγωνισμού»!

Αλλά σε άλλο θέμα κινδύνευσε σήμερα περισσότερο η Ν.Δ. Στο αφήγημά της για τη Συμφωνία των Πρεσπών που επέλεξε ως κεντρικό για την πορεία προς τις κάλπες, αφού ελπίζει να προσεγγίσει τους «εθνικόφρονες» με αιχμή τους ακροδεξιούς.

Και ενώ άλλαζαν τις κόκκινες γραμμές στα γραφεία της ΝΔ για το θέμα της πΓΔΜ σαν τα πουκάμισα, παρά τις δηλώσεις του πατέρα Μητσοτάκη, του ίδιου του Κυριάκου αλλά και της αδελφής του Ντόρας, προσπάθησαν να κρατηθούν στο τέλος από το… γλωσσικό και την ταυτότητα.

Αφορμή οι τροπολογίες που κατέθεσαν Αλβανοί βουλευτές της πΓΔΜ, με τις οποίες ζητούν να διευκρινιστεί στο Συνταγματικό Νόμο της χώρας αυτό που ούτως ή άλλως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα αλλά μόνο υπηκοότητα.

Αλλά εδώ χαλάει το αφήγημα των Σαμαρά – Βορίδη – Γεωργιάδη και Μητσοτάκη…

«Δυστυχώς το κακό έχει ήδη γίνει και καμία τροπολογία δεν μπορεί να αλλάξει όσα υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς. Αν μπορούσε, ο κ. Ζάεφ και οι Σκοπιανοί συμπολίτες του, δεν θα πανηγύριζαν ήδη ότι τους αναγνωρίστηκε η δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ προσθέτοντας πως «η συμφωνία των Πρεσπών υποδαυλίζει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό».

Και αν δεν τον υποδαυλίζει η Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει και ο κ. Μητσοτάκης που είπε και δεν είπε στη συνέντευξη του Politico για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα…

Εντάξει, το συμπλήρωσε μετά η Σοφία η Βούλτεψη, αν τυχόν είχαμε απορία…

Στόχος της ΝΔ η εξουσία και ας γίνει η χώρα μαλλιά κουβάρια… 

Στο τέλος θα τις μείνουν τα συνθήματα και θα είναι της Χρυσής Αυγής…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter