Κλειστά πάνω από 950 ξενοδοχεία στη Βιέννη λόγω κορονοϊού

Κλειστά πάνω από 950 ξενοδοχεία στη Βιέννη λόγω κορονοϊού

Συνολικά 958 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην αυστριακή πρωτεύουσα έχουν κλείσει στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19 και το Οικονομικό Επιμελητήριο Βιέννης εκφράζει σήμερα φόβους ότι αρκετές από αυτές δεν πρόκειται να ξανανοίξουν, τη στιγμή που ο βιεννέζικός Οργανισμός Τουρισμού προετοιμάζεται ήδη για την εποχή μετά τον κορονοϊό.

Η οδηγία του υπουργείου Υγείας για αναστολή της λειτουργίας τους, αφορά το σύνολο των σχεδόν 16.000 ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε όλη την Αυστρία, ισχύει μέχρι τις 23 Απριλίου και σε αυτό το διάστημα απαγορεύεται η κάθε είδους τουριστική χρήση τους, ενώ υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, όπως επαγγελματικοί λόγοι ή επείγουσα ανάγκη καταλύματος.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, η πληρότητα των ξενοδοχείων της Βιέννης έφθανε στο 80-90%, με την έναρξη της ματαίωσης πτήσεων η πληρότητα μειώθηκε στο 5% και σήμερα βρίσκεται στο μηδέν.

Καθώς, όπως επισημαίνεται, σε ποσοστό 92% οι πελάτες των ξενοδοχείων είναι ταξιδιώτες από το εξωτερικό, μέχρι να επιτευχθούν και πάλι κινήσεις ταξιδιωτών στα προ κορονοϊού επίπεδα θα πρέπει να περάσουν όχι εβδομάδες ή μήνες, αλλά ολόκληρα χρόνια, όπως δείχνουν οι εμπειρίες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη το 2001 ή τη δημοσιονομική κρίση του 2008.

Όπως τονίζει ο Ντομινίκ Σμιντ, ο επικεφαλής του ξενοδοχειακού κλάδου στο Οικονομικό Επιμελητήριο Βιέννης, ο κλάδος βρίσκεται αυτή την στιγμή σε ελεύθερη πτώση και υπάρχουν φόβοι ότι πολλές επιχειρήσεις δεν θα επιβιώσουν μετά το τέλος της κρίσης, ωστόσο πρέπει να χαιρετιστεί η απόφαση για το κλείσιμο των ξενοδοχείων σε ολόκληρη την Αυστρία για να προστατευτούν τόσο οι επισκέπτες όσο και το προσωπικό.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Βιέννης Νόρμπερτ Κέτνερ υπολογίζει ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα μπορέσει να υπάρξει μία σταδιακή επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και το φθινόπωρο ελπίζει να αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά, κάτι που, όπως παρατηρεί, θα εξαρτηθεί βέβαια από την αποκατάσταση των διεθνών αεροπορικών συνδέσεων.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι σκληρό είναι το πλήγμα για τη Βιέννη εξαιτίας της ακύρωσης ή της αναβολής συνεδρίων, καθώς μέσα στο υπόλοιπο του 2020 ήταν προγραμματισμένα πάνω από 13 διεθνή συνέδρια με τουλάχιστον 5.000 συμμετέχοντες στο καθένα από αυτά.

Κάποια μπορούν να αναβληθούν, ωστόσο ο νέος χρόνος πραγματοποίησης τους θα βρίσκεται πολύ κοντά σε εκείνον των συνεδρίων που είναι προγραμματισμένα για το 2021.

Ο διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Βιέννης σημειώνει ότι οι καθιερωμένες γι’ αυτή την εποχή ανά τον κόσμο εκδηλώσεις προβολής του βιεννέζικου τουρισμού δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ωστόσο, όπως προσθέτει, η Βιέννη είναι επιτυχώς παρούσα στον ψηφιακό κόσμο και, καθώς οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν και πάλι, είναι σημαντικό να υπάρχει αυτού του είδους η διαφημιστική εκστρατεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter