Κοινές δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ – ΜΕΡΑ25: «Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την αντισυνταγματική απόφαση»

Κοινές δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ – ΜΕΡΑ25: «Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την αντισυνταγματική απόφαση»

Δηλώσεις παραχώρησε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο η αντιπροσωπεία των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 μετά την παράδοση της κοινής ανακοίνωσης στον πρόεδρο της Βουλής, στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η γραμματέας της Κ.Ο., Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε πως η πανδημία δεν μπορεί να γίνει πρόσχημα για αυταρχικές μεθόδους με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας. «Η απαγόρευση των 4 ατόμων είναι αντισυνταγματική και δεν απαντά στα ζητήματα της πανδημίας» είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε αυτοί που τηρούμε και συμβάλλουμε στο να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για όπου δεν τηρούνται. Έχουμε δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε πορεία, ούτε κινητοποιούμε σε πορεία. Θα γίνει μια συμβολική εκδήλωση με συμμετοχή 50 ανθρώπων τηρουμένων των μέτρων. Δεν θα γίνει ευκαιρία για να γυρίσει την ατζέντα η κυβέρνηση επειδή είναι στριμωγμένη και να παίξει άλλη μια φορά το ¨νόμος και τάξη¨. Να πάρει αμέσως πίσω την απόφαση».

Ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ, δήλωσε ότι το κείμενο που συνυπέγραψαν τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης φέρει εκατοντάδες υπόγραφες που εκφράζουν την κάθετη αντίθεση στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για γενική απαγόρευση συναθροίσεων τεσσάρων ατόμων και άνω. «Επισημάναμε την υποκρισία της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί την πανδημία» ανέφερε και εξήγησε πως η υποκρισία της πλειοψηφίας έγκειται στο γεγονός ότι χαρακτηρίζονται «υγειονομικές βόμβες» οι συμβολικές εκδηλώσεις και όχι ο συνωστισμός που παρατηρείται κάθε μέρα στα μέσα μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους. «Έχουμε αποδείξει ότι όχι μόνο τηρούμε τα μέτρα αλλά και καλύτερα από την κυβέρνηση. Αυτή η απόφαση θυμίζει άλλες εποχές… Εκδηλώσεις συμβολικές θα γίνουν, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Τις εκδηλώσεις θα τις αποφασίσουν οι φορείς και όχι τα κόμματα. Από την αρχή επισημάναμε ότι στηρίζουμε τις εκδηλώσεις λαμβάνοντας υπόψιν την κατάσταση» κατέληξε.

Από το ΜΕΡΑ25, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Σοφία Σακοράφα, σημείωσε: «Επιδώσαμε το κείμενο των πολιτών εναντίον του αυταρχισμού της κυβέρνησης. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να προασπίσουμε τη Δημοκρατία αλλά και την υγεία των πολιτών. Για εμάς είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να είναι προσεκτική η κυβέρνηση ώστε να μην διχάσει την κοινωνία».

«Κάποτε στρατοδικείο, τώρα εφορεία»

Την αντιπροσωπεία των τριών κομμάτων συνόδευσε και ο γραμματέας του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, Νίκος Τριανταφύλλου, ο οποίος παραλλήλισε την παρούσα αντισυνταγματική απόφαση με την ανάλογη πρακτική που είχε ακολουθήσει η Χούντα για τις συναθροίσεις.

«Σαν ΣΦΕΑ έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα ζητήματα της απαγόρευσης. Στη δικτατορία όταν είχαμε συγκέντρωση άνω των 5 ατόμων, οδηγούμασταν στο στρατοδικείο. Σήμερα, έχουμε απαγόρευση άνω των 3 ατομικών και όσοι συλληφθούν θα οδηγηθούν στην… Εφορία. Τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν πρέπει να καταστέλλονται τη στιγμή που εμείς ως φορέας έχουμε δεσμευτεί για το συμβολικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων. Είμαστε σε θέση να παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Οι εκδηλώσεις που θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν έχουν και ως αντικείμενο να διεκδικήσουμε σοβαρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η πρόεδρος μας άκουσε με προσοχή. Θεωρεί ότι η πανδημία είναι σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει όλοι αν λάβουμε υπόψιν μας» δήλωσε ο κ. Τριανταφύλλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter