Κόκκαλης: Ζητάμε το αυτονόητο – Να κληθούν οι ουσιαστικοί μάρτυρες για τα Τέμπη

Κόκκαλης: Ζητάμε το αυτονόητο – Να κληθούν οι ουσιαστικοί μάρτυρες για τα Τέμπη

«Πυρά» κατά της ΝΔ για τον τρόπο με τον οποίον έκλεισε την Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη, εξαπέλυσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ,  Βασίλης Κόκκαλης.

«Δικαιολογημένα η κοινωνία θεωρεί ότι από την Εξεταστική Επιτροπή δεν πρόκειται να προκύψει κάτι για ευθύνες πολιτικών προσώπων, διότι ούτε μάρτυρες εκλήθησαν, αλλά σταμάτησε τις εργασίες χωρίς να έχει έρθει η δικογραφία», σημείωσε σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής.

Υπογράμμισε δε ότι: «από την ανάγνωση της Δικογραφίας προκύπτει ξεκάθαρα η ανάγκη κλήτευσης των ουσιωδών μαρτύρων διότι προκύπτει ότι ο κ. Καραμανλής ενημερωνόταν για την έλλειψη ασφάλειας των σιδηροδρόμων. Προκύπτει από καταθέσεις ανώτατων στελεχών της ΤΡΕΝΟΣΕ».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρξουν ευθύνες που αφορούν τον πρώην υπουργό Μεταφορών, απάντησε ότι «Θα αξιολογηθούν και θα προκύψουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία. Για να γίνει αυτό, πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα».

«Ζητάμε το αυτονόητο. Να κληθούν οι ουσιαστικοί μάρτυρες στην Εξεταστική. Ο κ. Γενιδούνιας, ο κ. Τσαλίδης, ο κ. Κατσούλης, ο κ. Τριαντόπουλος για το δεύτερο έγκλημα, αυτό του μπαζώματος του τόπου δυστυχήματος. Ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα να πούμε την αλήθεια στην ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε.

«Η δικογραφία είναι ελλιπέστατη»

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, δήλωσε:

«Η δικογραφία είναι ελλιπέστατη. Δεν πρόκειται για το σύνολο της δικογραφίας, αλλά για στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία επιλεκτικά έχουν αποσταλεί στη Βουλή. Λείπουν ουσιώδη στοιχεία, ουσιώδη συνημμένα, τα οποία οι μάρτυρες κατέθεσαν και θα έλεγα ότι εισφέρει ελάχιστα στην προσπάθεια να αποκαλυφθούν τα αίτια και οι υπεύθυνοι αυτού του τραγικού εγκλήματος».

Αρνείται να δώσει παράταση ο Μαρκόπουλος

Όμως, το προεδρείο της Επιτροπής έχει άλλη άποψη. Διότι με ανακοίνωση του ο κ. Μαρκόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να δώσει παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης των πορισμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ανέφερε στην ανακοίνωση του:

«Με δεδομένο ότι ο όγκος του υλικού που απέστειλε η εισαγγελία εφετών Λάρισας είναι απολύτως διαχειρίσιμο η διαδικασία σύνταξης πορισμάτων από την εξεταστική επιτροπή συνεχίζεται εντός του πλαισίου που έχει οριστεί.

Ως εκ τούτου από σήμερα, με γνώμονα τη διασφάλιση της μυστικότητας της ποινικής διαδικασίας στη Λάρισα που βρίσκεται στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης, τα μέλη της επιτροπής από σήμερα κιόλας θα έχουν τη δυνατότητα καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ καθώς και το Σάββατο από τις 09:00 το πρωί ως τις 15:00 να επισκέπτονται το Γραφειο του ειδικού γραμματέα της Βουλής ώστε να αντλήσουν στοιχεία για τη σύνταξη των πορισμάτων.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι διαβιβάστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της επιτροπής στον εισαγγελέα Εφετων Λάρισας η μαρτυρική κατάθεση του CEO της Hellenic train Mauricio Cappotorto για την περαιτέρω αξιολόγηση της».

Διαβάστε επίσης: Β. Κόκκαλης: Δικαίωση η απόφαση του Συμβούλιου Εφετών να διαβιβαστεί η δικογραφία για τα Τέμπη στη Βουλή

Νέο στραπάτσο για ΝΔ στην Εξεταστική: Πράσινο φως για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή

Έγκλημα Τέμπη: Με εντολή Φρουραρχείου της Βουλής έσβησαν τα ονόματα – Τα πέρασαν για… συνθήματα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter