Νέο στραπάτσο για ΝΔ στην Εξεταστική: Πράσινο φως για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή

Νέο στραπάτσο για ΝΔ στην Εξεταστική: Πράσινο φως για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας ενέκρινε τη διαβίβαση της δικογραφίας που συνέταξε ο εφέτης – ανακριτής Λάρισας για την τραγωδία των Τεμπών, γεγονός που προκαλεί νέο πλήγμα στην πλειοψηφία, η οποία έσπευσε να ρίξει τίτλους τέλους στην Εξεταστική Επιτροπή.

Όπως είχε εξίσου αποκαλύψει το documentonews.gr, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, είχε αιτηθεί στις 16 Φεβρουαρίου από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας την επίσπευση της διαβίβασης της δικογραφίας στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών.

Διαβάστε σχετικά: Αποκλειστικό: Κίνηση – ματ ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για τα Τέμπη με αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας

Την Τρίτη (20/2), όταν η ΝΔ αποφάσισε να… μπαζώσει και την Επιτροπή, η Εισαγγελία απάντησε πως «το θέμα της χορήγησης των εγγράφων εκκρεμεί ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, το οποίο πρόκειται να αποφασίσει το συντομότερο δυνατόν».

Μετά τη συνεδρίαση το πρωί της Πέμπτης, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας άναψε το πράσινο φως στη διαβίβαση της δικογραφίας τη στιγμή που η συμπολίτευση έχει ήδη φροντίσει να ρίξει αυλαία στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, θέλοντας να αποφύγει την κλήση κομβικών μαρτύρων, όπως ο Κ. Γενιδούνιας, ο Κ. Σπηλιόπουλος, ο Φ. Τσαλίδης, αλλά και Χρ. Τριαντόπουλος.

Η απόφαση του Συμβουλίου αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για τη ΝΔ, καθώς αποδεικνύεται πως δεν επιθυμούσε να απασχολήσουν τις διαδικασίες της Επιτροπής τα στοιχεία που συνέλλεξε ο εφέτης – ανακριτής Λάρισας.

Άλλωστε, ο Ιάσωνας Φωτήλας, ο οποίος αναπλήρωσε την Τρίτη τον εισηγητή της συμπολίτευσης Λάζαρο Τσαβδαρίδη, αποσαφήνισε τις προθέσεις της ΝΔ, λέγοντας πως «κινδυνεύει να τιναχτεί η προανάκριση στον αέρα αν διαβιβαστεί η δικογραφία». Άραγε, ο κ. Φωτήλας θα αμφισβητήσει την κρίση του αρμόδιου Συμβουλίου;

Διαβάστε επίσης: Ομολογία Φωτήλα στην Εξεταστική: «Αν έρθει η δικογραφία, θα τιναχτεί η προανάκριση στον αέρα»

Να σημειωθεί ότι με ενδιαφέρον αναμένεται το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, καθώς θα διευκρινιστούν οι λόγοι που οδήγησαν στην καθυστέρηση διαβίβασης της δικογραφίας.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό επεισόδιο στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Φρουρός του Άδωνη Γεωργιάδη επιτέθηκε σε δικηγόρο

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Απαράδεκτη συμπεριφορά Γεωργιάδη – Έκανε υποδείξεις στην έδρα

Νέα επιχείρηση συγκάλυψης για την «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Πολάκης: Αίτημα να καταθέσει και στη δεύτερη δίκη της «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ» και τις παράνομες προσλήψεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter