Κόλαση φωτιάς με δύο νεκρούς στη Μαγνησία – Μάχη σε Ρόδο και Εύβοια (Videos)

Κόλαση φωτιάς με δύο νεκρούς στη Μαγνησία – Μάχη σε Ρόδο και Εύβοια (Videos)

Μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης καθώς η νύχτα στη Μαγνησία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Το απόγευμα της Τετάρτης, μία γυναίκα απανθρακώθηκε σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι, με τις εικόνες από το σημείο να προκαλούν σοκ, ενώ τραγικό θάνατο βρήκε και ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο στον Άγιο Γεώργιο. Λίγες ώρες μετά την πτώση του μοιραίου Καναντέρ που επιχειρούσε στη φωτιά στην Κάρυστο και οδήγησε στον θάνατο τους δύο πιλότους, αλλά και τον βοσκό στον Πλατανιστό, που επίσης απανθρακώθηκε.

Δείτε επίσης: Φωτιά σε δασική έκταση στην Κηφισιά – «Την προλάβαμε», λέει ο δήμαρχος

Μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Διμήνι, Παλιούρι, ΒΙΠΕ Βόλου, Βελεστίνο και Σέσκλο.

Στις 21:10 το βράδυ εστάλη μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Γλαφυρά, Κάκκαβο, Μελισσιάτικα, Φύτοκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Εκκενώσεις και τα ξημερώματα

Λίγο μετά τις 1:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Μελισσάτικα να εκκενώσουν την περιοχή προς το Βόλο. Στη συνέχεια στις 05:30 τα ξημερώματα με νέο μήνυμα της η Πολιτική Προστασία ζήτησε την εκκένωση των περιοχών Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια. Λίγο αργότερα, στις 5:46 εστάλη και νέο 112 για τις περιοχές Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος.

Στον Βόλο αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο μέτωπα ένα βόρεια της πόλης και ένα προς το παραλιακό κομμάτι προς Νέα Αγχίαλο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από τα πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερα.

Εύβοια

Ένα νέο μέτωπο πυρκαγιάς εκδηλώθηκε πριν από λίγο στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κύμης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση κοντά στην είσοδο της πόλης, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

«Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση κοντά σε σπίτια. Έχουμε ζητήσει και εναέρια μέσα», δήλωσε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος Κύμης, Κώστας Δημάς.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ρόδος

Σε εξέλιξη βρίσκεται, για 10η ημέρα, η πυρκαγιά στη Ρόδο, όπου κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν μικρές αναζωπυρώσεις κοντά στα χωριά Βάτι και στο Γεννάδι. Στην Ρόδο τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από το πρωί 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα και στην Κέρκυρα όπου η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά και εκεί όμως υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες εστίες. Στην Κέρκυρα από το πρωί επιχειρεί από αέρα 1 ελικόπτερο.

 

Μήνυμα εστάλη και στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα, ώστε να προστατευθούν από τους καπνούς. Λόγω της πυρκαγιάς δημιουργήθηκαν προβλήματα στην υδροδότηση του Βόλου, καθώς σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜΒ το υδραγωγείο του κάμπου με αποτέλεσμα την απώλεια 1000 κυβικών μέτρων νερού την ώρα.

Δύο νεκροί

Το απόγευμα, μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε τροχόσπιτο στην περιοχή Χοροστάσι Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο τροχόσπιτο φέροντας εγκαύματα σε όλο της το σώμα. Απανθρακωμένος εντοπίστηκε και ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο νωρίτερα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να εγκλωβίστηκε από τις φλόγες.

Δύσκολη νύχτα και στη Λαμία

Η φωτιά που ξέσπασε από τον Αφανό εξαπλώνεται στο βόρειο τμήμα της πόλης με τις φλόγες να έχουν ήδη κάψει μία αποθήκη και δύο σπίτια. Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης των περιοχών Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.

Ωστόσο, καλύτερη είναι το πρωί της Πέμπτης η εικόνα στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Κάστρο Λαμίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν είχε ιδιαίτερη ένταση κατά τις βράδυνες ώρες ωστόσο υπάρχουν κάποιες εστίες διάσπαρτες, σε αγροτικά σημεία όπου υπάρχουν ελιές.

Νωρίτερα, ήχησε το 112 με εντολή προς τους κατοίκους της Λαμίας που μένουν προς το βόρειο τμήμα της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ την ίδια ώρα η φωτιά πέρασε το δρόμο Λαμίας Δομοκού καίει τώρα μέσα στον Ξηριά και κατευθύνεται προς τη Νέα Μαγνησία.

Λίγο μετά τις 20:00, σημειώθηκε ύφεση στην ένταση των ανέμων, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στα επίγεια μέσα της πυροσβεστικής να ανακόψουν την πορεία των μετώπων καθώς με βαριά χωματουργικά μηχανήματα σχηματίστηκαν προστατευτικές ζώνες.

Οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι του δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσπαθούν να ελέγξουν πληθώρα από αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με το lamiareport, ένας πυροσβέστης και δύο πολίτες ζήτησαν βοήθεια λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να προσεγγίσει επικίνδυνη εστία σε δύσβατο σημείο.

Σε επιφυλακή το Νοσοκομείο Λαμίας

Δυο πυροσβέστες καθώς και δύο εθελοντές μεταφέρθηκαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Ανδρέα Κολοκυθά.

Σύμφωνα με το LamiaNow.gr ο ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση την ώρα που προσπαθούσε να προσεγγίσει τη φωτιά σε δύσβατο σημείο ενώ ο δεύτερος πυροσβέστης αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα.

Στα επείγοντα μεταφέρθηκαν κυρίως για προληπτικούς λόγους και δύο άτομα από την περιοχή του Αφανού, που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.

Αναζωπυρώσεις στην Κάρυστο

Στην Κάρυστο οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή του Αντιά, ενώ παράλληλα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πλησίον του Πλατανιστού.

 

Αίγιο

Σχετικά με την φωτιά στο Αίγιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζεται εικόνα ύφεσης, και αν και υπήρχαν μικρές αναζωπυρώσεις μέσα στην ημέρα σε δύσβατα σημεία, ήταν όλες εντός της περιμέτρου και αντιμετωπίστηκαν.

Αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές που ξέσπασα χθες σε Τιθορέα Φθιώτιδας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 42 πυροσβέστες, 10 οχήματα με 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter