Κωνσταντίνος Φλώρος: Στρατηγός Τεφλόν

Κωνσταντίνος Φλώρος: Στρατηγός Τεφλόν

Ο Στρατηγός, με σίγμα κεφαλαίο, διαθέτει αποδεδειγμένα μία τουλάχιστον πολεμική αρετή: είναι εντελώς και αδιαπραγμάτευτα αντικολλητικός. Συνείδηση Τεφλόν, πώς το λένε. Κοριοί, μονοκατοικίες στου Παπάγου, αεροδρόμια που ανατινάζονται, ελικοδρόμια που βουλιάζουν, αποκαλύψεις και επιθέσεις των γνωστών εσωτερικών εχθρών ούτε ίχνος δεν αφήνουν στην πολεμική του ψυχή. Ψυχάρα ο Κωνσταντίνος Φλώρος, οι πάντες έχουν να το λένε. Καθένας στη θέση του θα είχε καεί με τόσες φωτιές, θα είχε πνιγεί με τόσες πλημμύρες, θα είχε υποστεί ανήκεστες βλάβες με τόσους κοριούς, αλλά ο Στρατηγός απαστράπτων, με πλάκα τα γαλόνια και παράσημα, προσέρχεται σε παρελάσεις και λιτανείες. Ευθυτενής και πάντα σιωπηλός.

Ο Διηνέκης των 300 του Λεωνίδα είχε πει όταν έμαθε ότι η βροχή από βέλη του Ξέρξη θα σκεπάζει τον ήλιο: «Καλύτερα, θα πολεμήσουμε με σκιά». Ε στα ίχνη του κατά κάποιο τρόπο και ο Φλώρος. Σμήνη κοριών, κύματα αποκαλύψεων, κατάληψη στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τη φωτιά και το νερό ουδόλως τον πτοούν. Μόνη τους διαφορά ότι ο αρχαίος πολεμούσε στη σκιά από τα βέλη των Περσών, ενώ ο σύγχρονος στη σκιά του Μητσοτάκη. Τρυφερή, προστατευτική, σχεδόν συνένοχη, δεν αφήνει τον Στρατηγό ποτέ να χάσει την Τεφλόν καθαρότητά του. Επιβεβαιώνοντας την υποψία ότι κάτι τους ενώνει. Η αγάπη για το έθνος; Η αγάπη για άλλα πράγματα; Το χρυσό; Το μαύρο; Λέγονται διάφορα, αλλά ένα είναι το σίγουρο. Ταιριάζουν οι δυο τους αντικολλητικά.

Ο Φλώρος είναι, με δυο λόγια, ο Στρατηγός που αξίζει στον Μητσοτάκη. Και η αξία του αυτή γίνεται πολύ μεγαλύτερη, πολλαπλασιάζεται, όταν τρέχουν δισεκατομμύρια από νέα όπλα, πανάκριβα Rafale και φρεγάτες και η διαχειριστική του εντιμότητα γίνεται άκρως αναγκαία. Ποιος θα διαφυλάξει τα ταμεία της πατρίδας, που είναι ως γνωστόν ένα και το αυτό με τα ταμεία του Μητσοτάκη, αν όχι ο Φλώρος; Ποιος θα εγγυηθεί ότι δεν θα εισχωρήσουν τρωκτικά των πολεμικών δαπανών στα θησαυροφυλάκια του λαού; Ποιος θα μοιράσει σωστά την πίτα της πατρίδας χωρίς να κινεί υποψίες και να παράγει αντεθνικές φήμες; Ποιος εντέλει θα οργανώσει αυτή την τεράστια επιχείρηση εθνικής αμύνης, αν όχι εκείνος που έχει αποδείξει την πατριωτική του ακεραιότητα; Και ο έρωτάς τους μπορεί να είναι Τεφλόν, αλλά δεν είναι και τυφλός. Η σύζυγος του Φλώρου συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του Χαρδαλιά και δεν διστάζει να δηλώνει πόσο τον υπολήπτεται για την αφοσίωσή του στη μεγάλη παράταξη. Ετσι, στο πρόσωπό της ο Φλώρος θα αποκτήσει οσονούπω και λαϊκή βάση. Ετοιμος για νέα πολεμικά κατορθώματα των κοριών, της φωτιάς και του νερού όταν έρθει η ώρα να αποσυρθεί από το στράτευμα. Για να επιβεβαιωθεί η αλήθεια ότι με τον Μητσοτάκη κανένας Τεφλόν δεν χάνεται…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter